Antena 3 CNN Timp liber Muzică Roxette lansează albumul "Charm School", primul după 10 ani de pauză

Roxette lansează albumul "Charm School", primul după 10 ani de pauză

Roxette lansează albumul "Charm School", primul după 10 ani de pauză
Sursa foto: Foto: squidoo.com
08 Dec 2010   •   17:11

Trupa Roxette va lansa pe 11 februarie 2011 un nou material discografic. Intitulat "Charm School", albumul este primul după o pauză de aproape un deceniu. Acesta va fi promovat în cadrul turneului mondial pe care celebrul duo suedez îl va susţine anul viitor şi care îi va aduce pe cei doi pentru prima dată şi la Bucureşti, informează Emagic.

Ideea unui album a luat naştere în timpul primelor concerte susţinute de Roxette în formula consacrată în cadrul turneului "Night of The Proms", primul după cei aproape 10 ani de pauză.
 
"În acele momente am început să ne gândim la viitor şi să facem planuri legate de un nou material - un album care să capteze cele mai bune momente ale trupei Roxette... privind în acelaşi timp înainte", susţine Per Gessle, unul dintre cei doi membri ai formaţiei.

"Charm School" este un album cu 12 piese, care alternează între ritmuri energizante de pop autentic şi balade în stilul reprezentativ al trupei, împrospătat cu un sound elaborat şi extrem de captivant.

"Pentru mine, punctul de plecare a fost întotdeauna acela de a scrie piese pentru vocea lui Marie. Ea are abilitatea de a te face să crezi în fiecare cuvânt pe care îl intrepretează, motiv pentru care ea aduce poveştile la viaţă. În calitate de compozitor, acesta este un privilegiu incredibil de care mă pot bucura din nou, după atâţia ani", mai spune Per Gessle.

"Charm School" este cel de-al optulea album de studio din cariera trupei şi primul pe care Marie Fredriksson şi Per Gessle îl lansează după reunirea lor din 2009. Materialul va apărea pe piaţă pe 11 februarie 2011, la doar o zi după lansarea oficială a primului single, intitulat "She's Got Nothing On (But The Radio)".

Roxette vine pentru prima oară în România

Trupa Roxette va concerta pe 30 mai, la Zone Arena din Bucureşti. Show-ul este inclus în noul turneu mondial programat pentru 2011.

Biletele au fost puse în vânzare luna trecut[, pe myticket.ro, în reţeaua magazinelor Diverta, în magazinul Muzica şi în librăria Mihai Eminescu.

Trupa Roxette, formată din Marie Fredriksson şi Per Gessle, a luat naştere în urmă cu 25 de ani şi a vândut de-a lungul timpului peste 25 de milioane de albume. Piese precum "The Look", "Dressed for Success", "Listen to Your Heart", "Dangerous", "It Must Have Been Love", "Joyride" şi "Milk and Toast and Honey" sunt considerate în prezent adevărate "evergreen-uri".

Turneul din 2011 al trupei Roxette  vine după opt ani de absenţă de pe scena muzicală. În anul 2002, Marie Fredriksson a fost diagnosticată cu o tumoare pe creier. După o operaţie complicată, mai multe luni de tratament şi câţiva ani de pauză, trupa s-a reunit revenind pe scenă în formula consacrată.



×
Subiecte în articol: album lansare turneu Marie Fredriksson
Parteneri
Termoenergetica opreşte apa caldă în 100 de blocuri din Bucureşti
x close