Antena 3 CNN Timp liber Muzică S-a împlinit un an de la moartea lui Michael Jackson. Megastarul, comemorat în întreaga lume

S-a împlinit un an de la moartea lui Michael Jackson. Megastarul, comemorat în întreaga lume

S-a împlinit un an de la moartea lui Michael Jackson. Megastarul, comemorat în întreaga lume
25 Iun 2010   •   08:49

25 iunie 2009. Ziua în care o veste şocantă a înconjurat mapamondul. Michael Jackson a murit. O moarte învăluită în mister, zvonuri legate de consumul excesiv de medicamente, anestezice, calmante. Un doctor cardiolog ce i-a fost alături în ultimele clipe şi care este acuzat acum de moartea lui.

În doar câteva secunde ştirea a făcut înconjurul lumii. Posturile de televiziune au intrat in breaking news, internetul s-a blocat, fanii au început să se strângă în faţa spitalului unde se afla Michael Jackson, iar lumea vuia. Michael Jackson nu mai este.

În scurt timp au apărut şi informaţii legate de ultimele minute de viaţă ale megastarului. A fost găsit zăcând în camera sa, iar doctorul care îi administra Propofol, un anestezic foarte puternic, nu a mai putut face mare lucru.

Michael Jackson, comemorat în întreaga lume

Fanii îl vor comemora pe regele pop, sâmbătă, atât în Los Angeles cât şi alte mari oraşe ale lumii. La cimitirul Forest Lawn sunt aşteptaţi, începând cu ora locală 8.00, mii de fani şi celebrităţi. În mausoleu vor avea voie doar membrii familiei şi invitaţii speciali, care vor depune flori în memoria aristului.

Mama lui Michael, Katherine, şi cei 3 copii ai megastarului, îl vor comemora pe Michael în Gary, Indiana, locul natal al regelui pop, unde va fi dezvelit un monument în memoria regretatului cântăreţ.

Viaţă şi moarte, învăluite în mister

Michael Jackson a avut parte de o moarte la fel de controversată ca intreaga lui viaţă. Izolarea, singuratatea şi acuzaţiile de pedofilie l-au făcut să cadă în capcana medicamentelor. Folosea nume false pentru a-şi procura pastilele, iar presa americană spune ca ar fi cheltuit, în ultimii ani de viaţă, milioane de dolari pe medicamente.

Printe acestea Demerol, un medicament asemanator morfinei, si Proforol, un anestezic administrat în cazul pacienţilor care urmează să fie supuşi unei intervenţii chirurgicale. Sunt de altfel medicamentele care, conform autopsiei, i-au fost fatale.

Nu a mai apucat să revină pe scenă

Vestea morţii megastarului a fost cu atât mai şocantă cu cât acesta urma să revină pe scenă. După 12 ani de repaus, Michael Jackson avea programate 50 de spectacole in Londra, in luna iulie. Unii spuneau ca se intoarce in turneu din cauza datoriilor. Alti i- ca vrea sa le demonstreze celor trei copii ai sai cine este.

Imaginile suprinse la repetitii, cu doar doua zile inainte de moartea sa, arata un om plin de viata, care se misca pe scena la fel ca in urma cu 15 ani. Iar filmul care a urmat- This is it, a avut incasari record, fiind urmarit de milioane de oameni in cinematografele din intreaga lume.

Initial organizatorii au stabilit 10 concerte, care urmau sa se desfasoare in perioada 8-28 iulie 2009. Numărul spectacolelor a crescut însă brusc la 50, spre nemulţumirea megastarului, spuneau apropiaţii acestuia. Presiunea prea mare, stresul, orele lungi de repeţii, la care se adăuga şi consumul excesiv de calmante şi-au spus în cele din urma cuvântul. Şi cu toate acestea imaginile suprinse la repetiţiile din 23 iunie nu aveau să prevestească tragedia.

Foto: Intact Images

Antena 3

 

 

×
Subiecte în articol: deces comemorare michael jackson
Parteneri
Zboruri comerciale, bruiate de ruşi inclusiv în spaţiul aerian al României
x close