Antena 3 CNN Timp liber Muzică Scandal Eurovision: Un preşedinte a cerut renumărarea voturilor

Scandal Eurovision: Un preşedinte a cerut renumărarea voturilor

Scandal Eurovision: Un preşedinte a cerut renumărarea voturilor
de M.Z.    |    21 Mai 2013   •   09:45

Preşedintele Azerbaidjanului, Ilham Aliev, a cerut luni renumărarea voturilor juriului de la concursul Eurovision, motivând că vrea să ştie de ce ţara sa nu a dat niciun punct Rusiei vecine, informează BBC News.

Ambasadorul Azerbaidjanului în Rusia, Polad Bulbuloglu, susţine că moscoviţii ar fi trebuit să obţină 10 puncte de la Azerbaidjan, având în vedere că mulţi votanţi au trimis prin SMS votul lor dat Rusiei.

"Conform acestor informaţii, Rusia ar fi trebuit să obţină 10 puncte de la Azerbaidjan", a precizat ambasadorul, potrivit Agerpres.

Camil Guliev, şeful televiziunii de stat, este stânjenit de turnura pe care au luat-o lucrurile.

"Sperăm sincer ca acest incident, organizat poate de grupuri de presiune, să nu afecteze relaţiile frăţeşti dintre Rusia şi Azerbaidjan", a spus Camil Guliev.

Azerbaidjanul a terminat concursul de sâmbătă pe locul al doilea, după Danemarca, cântăreţul Farid Mammadov obţinând 12 puncte de la Rusia. Reprezentanta acesteia s-a clasat pe locul al cincilea.

România s-a clasat, sâmbătă seară, pe locul 13 la Eurovisionul de la Malmo, Suedia, unde Cezar Ouatu a interpretat melodia "It's my life".




×
Subiecte în articol: Eurovision Azerbaidjan
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close