Antena 3 CNN Timp liber Muzică SCANDALUL de la Eurovision explodează. "Pe tabelă scria altceva. Primisem cele mai MULTE puncte de la Italia"

SCANDALUL de la Eurovision explodează. "Pe tabelă scria altceva. Primisem cele mai MULTE puncte de la Italia"

SCANDALUL de la Eurovision explodează. "Pe tabelă scria altceva. Primisem cele mai MULTE puncte de la Italia"
de O.P.    |    24 Mai 2013   •   11:43

Şeful delegaţiei României la Eurovision, Dan Manoliu, a explicat, pentru "ziarulring", de ce Italia ne-a acordat în finală doar un punct, Spania nici un punct, iar Moldova a avut un show aproape identic.

Potrivit oficialului TVR, românii din Italia şi Spania au votat masiv pentru România în finala Eurovision şi au adunat cele mai multe puncte. Dar 50% din ponderea votului aparţine juriilor de specialitate care, se pare, n-au punctat deloc melodia "It's My Life" a lui Cezar "The Voice", anulând, practic, avantajul României la televoting. 

Pentru a lămuri situaţia din Italia şi Spania, Dan Manoliu va trimite o scrisoare către EBU (European Broadcasting Union, alianţa serviciilor media publice care organizează Eurovision – n.r.):

"Potrivit tabelului oficial cu televotingul din Italia, România a primit cele mai multe puncte, urmată de Moldova. Cum am primit doar un punct din Italia, înseamnă că juriul italian ne-a ars extrem de tare şi ne-a dat zero puncte. Altă explicaţie nu există!

Făcând socoteli, te cam încurci şi constaţi că nu prea iese. Românii au votat şi în Italia, şi în Spania, doar că juriul e al ţării respective, cu oamenii lor. Vom trimite la EBU o hârtie în care vom spune că e uşor de mirare că am luat 12 puncte la televoting şi iată că totuşi am primit doar un punct din Italia. Aşteptăm să vedem dacă vor da publicităţii şi notele juriului italian".


×
Subiecte în articol: Cezar Ouatu
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close