Antena 3 CNN Timp liber Muzică Sorin Oprescu promite un concert U2 în august, la inaugurarea Stadionului Naţional

Sorin Oprescu promite un concert U2 în august, la inaugurarea Stadionului Naţional

Sorin Oprescu promite un concert U2 în august, la inaugurarea Stadionului Naţional
Sursa foto: Foto: Mediafax
21 Ian 2011   •   16:49

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, vrea ca inaugurarea Stadionului Naţional să fie una memorabilă pentru toţi românii. Edilul a promis că va face tot posibilul ca irlandezii de la U2 să concerteze la deschidere, în luna august, pentru prima oară în România.

"Nu renunţ. Chiar fac tot ce ţine de mine să-i aduc aici. Dar n-o să vorbesc eu cu ei, îi las pe cei care se pricep, să negocieze, să-i convingă", a declarat Oprescu pentru Gândul . În opinia sa, costul unui concert U2 la Bucureşti s-ar putea ridica la aproximativ un milion de euro.

Potrivit primarului Oprescu, preţul unui bilet va fi comparabil cu cele din alte ţări europene, cu o valoare între 25 şi 80 de euro.

"Oricum îi vom plăti din sponsorizări. Nici nu visez eu să am atâţia bani pentru un concert", a precizat primarul general. La începutul anului, oficiali din Primăria Capitalei declarau (...) că sunt în negocieri cu trupa U2 şi că irlandezii ar putea cânta, în luna septembrie, pe stadionul "Lia Manoliu", care va fi inaugurat în august 2011 cu meciul România - Argentina.

Concertele trupei U2 din 2011 vor începe pe data de 13 februarie cu un show la Johannesburg, Africa de Sud şi se va termina pe 26 iulie la Pittsburgh, SUA, potrivit datelor disponibile pe site-ul oficial al formaţiei. La data la care Primăria Capitalei vrea să aducă U2 în Bucureşti, aceştia nu se află în turneu.

Formaţia irlandeză de rock s-a înfiinţat în 1976 la Dublin şi îi are în componenţă pe Bono - voce şi chitară, The Edge - chitară, claviaturi şi voce, Adam Clayton - chitară bas şi Larry Mullen Jr. - baterie şi percuţie. Una dintre cele mai apreciate trupe de gen, cu precădere în cea de-a doua parte a anilor '80, U2 a rămas printre puţinele formaţii celebre care nu au concertat încă la Bucureşti.


×
Subiecte în articol: Sorin Oprescu U2 concert
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close