Antena 3 CNN Timp liber Muzică Tatăl lui Michael Jackson l-a dat în judecată pe medicul megastarului

Tatăl lui Michael Jackson l-a dat în judecată pe medicul megastarului

Tatăl lui Michael Jackson l-a dat în judecată pe medicul megastarului
26 Iun 2010   •   14:23



Joe Jackson, tatăl cântăreţului Michael Jackson, l-a dat în judecată pe medicul Conrad Murray, cercetat deja de justiţia americană pentru acuzaţia de omucidere, după ce acesta i-a administrat artistului o doză letală de sedative, în urmă cu un an, informează accesshollywood.com.

Tatăl megastarului a deschis acest proces la Curtea Federală din Los Angeles, vineri, chiar în ziua comemorării unui an de la moartea cântăreţului Michael Jackson, acuzându-l pe medicul originar din statul Nevada de neglijenţă, ascundere de informaţii şi slabă pregătire profesională. Joe Jackson, care a cerut daune în valoare de 75.000 de dolari, îl acuză pe Conrad Murray de neglijenţă profesională, deoarece medicul american i-a administrat megastarului un amestec mult prea puternic de sedative - inclusiv anestezicul propofol -, aceste substanţe declanşând moartea cântăreţului, potrivit Institutului de medicină legală din Los Angeles.

Propofolul se administrează de regulă doar în spitale şi clinici medicale autorizate, însă Conrad Murray i-a administrat starului acest medicament în dormitorul său din reşedinţa pe care o închiriase în Los Angeles. Joe Jackson susţine că medicul Conrad Murray a încercat să ascundă, după moartea artistului, faptul că i-a administrat pacientului său acel medicament. În documentele depuse de Joe Jackson la Curtea Federală din Los Angeles sunt menţionate şi numele clinicilor la care lucrează Conrad Murray în oraşele Las Vegas şi Houston, despre care tatăl cântăreţului afirmă că nu l-au pregătit şi supraveghiat corespunzător pe medic.

Medicul Conrad Murray a pledat nevinovat, în februarie, la acuzaţia de omucidere involuntară. Avocatul său a declarat în instanţă că medicul Conrady Murray nu i-a administrat lui Michael Jackson nicio substanţă care "ar fi trebuit" să cauzeze moartea megastarului.

Brian Oxman, avocatul lui Joe Jackson, a precizat faptul că în statul California există o lege potrivit căreia după decesul unei persoane, rudele acesteia au la dispoziţie un termen de cel mult un an pentru a-l da în judecată pe medicul vinovat de acel deces.

"Este o chestiune foarte importantă pentru Joseph Jackson. El vrea să se facă dreptate pentru Michael", a adăugat avocatul lui Joe Jackson.

În documentele depuse de Joe Jackson în instanţa californiană se afirmă că medicul Conrad Murray i-a minţit în mod repetat pe medicii americani sosiţi la reşedinţa fiului său şi pe cei de la spitalul la care acesta a fost transportat, în legătură cu administrarea anestezicului propofol. Potrivit unor înregistrări medicale, dezvăluite la începutul acestui an, Conrad Murray le-a comunicat medicilor de la camera de urgenţă că i-a administrat starului american doar două tipuri de medicamente - Valium şi Flomax.

Joe Jackson îl acuză, totodată, pe Conrad Murray de faptul că şi-a schimbat declaraţia. Avocaţii lui Murray susţin însă că ofiţerii de poliţie au interpretat în mod eronat declaraţiile clientului lor şi că acesta este motivul pentru care evenimentele prezentate pe intervale orare din declaraţiile de la poliţie diferă de faptele relatate ulterior de Conrad Murray.

Joe Jackson îl acuză pe Conrad Murray şi de faptul că nu a ţinut o evidenţă adecvată a înregistrărilor medicale, susţinând că medicul s-a folosit de clinicile sale din Nevada şi Texas pentru a obţine o serie de medicamente periculoase care i-au fost administrate ulterior lui Michael Jackson. Tatăl regretatului rege al muzicii pop solicită de asemenea plata unor daune pentru alte neajunsuri suferite, printre acestea numărându-se pierderea veniturilor şi a alocaţiei lunare (pe care i-o plătea fiul său), stres emoţional, durere şi suferinţă.

Chiar dacă va câştiga acest proces, nu este sigur faptul că Joe Jackson va reuşi să intre în posesia sumelor solicitate. Chiar înainte de moartea lui Michael Jackson, medicul Conrad Murray se confrunta cu datorii mari şi era citat în câteva tribunale americane pentru neachitarea facturilor şi a pensiei alimentare. Contractul său, în valoare de 150.000 de dolari pe lună, care stipula faptul că va fi medicul personal al megastarului pentru perioada în care acesta urma să susţină la Londra o serie de 50 de concerte, nu a fost niciodată semnat.

Sursa foto: looseneck.com

Antena3.ro

×
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close