Antena 3 CNN Timp liber Muzică Ultima dată când a fost în România era să se lase cu revoluție. Acum se întoarce

Ultima dată când a fost în România era să se lase cu revoluție. Acum se întoarce

Ultima dată când a fost în România era să se lase cu revoluție. Acum se întoarce
06 Sep 2016   •   16:18

Sir Bob Geldof va concerta sâmbătă, 10 septembrie, la Timişoara, în cadrul Festivalului Plai. Legendarul muzician a susţinut un turneu în România comunistă, în anul 1981, scrie Adevărul.

Sâmbătă, Bob Geldof va concerta la Timişoara, în cadrul festivalului Plai (9-11 septembrie). Britanicul Bob Geldof este un artist desăvârşit, având în spate peste 40 de ani de muzică. La sfârşitul anilor ‘70 a fost solist al formaţiei rock irlandeze The Boomtown Rats.

Puţină lume îşi mai aminteşte că Bob Geldorf a concertat în România, la Bucureşti, cu trupa The Boomtown Rats. S-a întâmplat în perioada comunismului, când erau interzise manifestările cu caracter occidental. Despre concertele din 1981 a povestit Mara Popa, pe blogul ei.   

“Au susţinut mai multe concerte la Polivalentă (cu scandal, la primul), parcă cinci în total - două în prima zi, unul singur în a doua zi şi încă două în a treia zi (nu mai ştiu dacă n-a fost şi o zi liberă printre ele). Parcă a fost o zi liberă şi, chiar dacă n-a fost, în tot timpul rămas în afara concertelor, Bob Geldof a vizitat locuri interesante din Bucureşti, oprindu-se mai ales la Patriarhie”, scrie Mara Popa. De aici aflăm că Bob Geldorf nu a vrut bani ci a cerut să fie plătit în…cherestea. 

“Primul concert era să se lase cu revoluţie, că scandal chiar a fost. Cum au început să cânte, publicul s-a repezit în spaţiul dintre scenă şi primul rând, să danseze, să urle, să se manifeste. Oamenii de ordine (miliţieni, adică), s-au grăbit să-i trimită pe fanii înflăcăraţi la locurile lor, iar din asta a ieşit îmbulzeală, zbierete, câteva scatoalce. Trupa a trântit instrumentele, în semn de protest, şi a ieşit de pe scenă. A urmat o jumătate de oră plină de istericale, lumea în sală urla, scanda numele trupei, tropăia..., nimănui nu-i venea să creadă că asta a fost tot, că nu mai avea parte de concert. După jumătate de oră, a apărut un ins care, cu vocea înecată  de emoţie, ne-a comunicat că trupa va continua concertul dar că membrii formaţiei ne roagă să stăm la locurile noastre. Cam aşa a fost. N-au mai fost incidente nici la următoarele concerte, dar parcă nici încărcătura emoţională n-a mai fost ca la primul. Tare aş vrea să ştiu ce s-a discutat în culise în jumătatea aia de oră...”, a relatat Mara Popa, pe blog. 
 

×
Subiecte în articol: concert revolutie
Parteneri
Meteorologii au anunțat cât va ține frigul în România!
x close