Antena 3 Timp liber Muzică Unul dintre cei mai cunoscuți cântăreți din Canada, Gord Downie, are cancer în stadiu terminal

Unul dintre cei mai cunoscuți cântăreți din Canada, Gord Downie, are cancer în stadiu terminal

25 Mai 2016   •   12:26
Unul dintre cei mai cunoscuți cântăreți din Canada, Gord Downie, are cancer în stadiu terminal
Sursa foto: Foto: wikipedia.org

Gord Downie, solistul trupei de rock The Tragically Hip, una dintre cele mai influente din țară din ultimii ani, suferă de cancer cerebral terminal, a informat marți grupul, potrivit Agerpres.

The Tragically Hip a informat pe site-ul său că boala lui Downie, în vârstă de 52 de ani, a fost diagnosticată în decembrie anul trecut, iar grupul a decis ca "după peste 30 de ani împreună ... și sute de turnee" să-l realizeze pe cel din urmă.

"Am simțit că este ceea este corect pentru Gord și pentru noi", au precizat membrii grupului înființat în 1984 și care au reușit ca 9 din cele 12 albume ale lor să ajungă pe primul loc în topul Canadei.

Downie este considerat unul dintre soliștii cei mai "fascinanți" ai muzicii canadiene.

Potrivit doctorului care îl tratează pe Downie, James Perry, cancerul de care suferă muzicianul este deosebit de agresiv, dar că va putea cânta în turneul anunțat de The Tragically Hip.

Medicul a asigurat că Downie a fost operat în ultimele săptămâni și a efectuat șase săptămâni de chimioterapie și de radiații, dar că tumoarea de care suferă solistul "este incurabilă".

 

×
Subiecte în articol: cancer
Parteneri
x close