Antena 3 CNN Timp liber Muzică "Vă place... BRAHMS?" Concert extraordinar al lui Răzvan Suma, alături de Josu Okinena

"Vă place... BRAHMS?" Concert extraordinar al lui Răzvan Suma, alături de Josu Okinena

"Vă place... BRAHMS?" Concert extraordinar al lui Răzvan Suma, alături de Josu Okinena
Sursa foto: Foto: Alex Ducu
de M.C.    |    23 Oct 2013   •   18:53

Peste mai puţin de o săptămână, pe 29 octombrie, la Sala Radio, iubitorii muzicii de calitate sunt aşteptaţi la recitalul susţinut de violoncelistul Răzvan Suma, alături de pianistul spaniol Josu Okinena


"Vă place...Brahms?" este provocarea lansată de tânărul artist către public, care până acum a răspuns pozitiv şi a umplut sălile de concert din cele nouă oraşe ale ţării, unde au avut loc spectacolele. 
 
"Fiecare prezenţă pe scenă se poate transforma într-un moment important, de care îţi aduci aminte o viaţă întreagă. Pentru mine, relaţia directă cu spectatorii este una specială. Este superb: publicul este practic cealaltă parte a unui singur "corp" de emoţie care se creează într-o sală de concert" a declarat Răzvan Suma.
 
Violoncelistul a preferat un repertoriu din Johannes Brahms pentru că, spune el, "vindecă rănile". "Magia lui Brahms te poartă într-o altă atmosferă faţă de lumea cotidiană, extrem de benefică pentru ritmul nostru de viaţă". 
 
Turneul este organizat de Asociaţia Culturală "Analia Selis", iar invitatul special este Josu Okinena, artist spaniol de mare virtuozitate, cu o bogată carieră solistică. 
 
Răzvan Suma este unul dintre cei mai activi tineri muzicieni români, cu un repertoriu cuprinzător, realizat în sute de recitaluri şi concerte susţinute în întreaga lume. În anul 2000, Răzvan Suma a obţinut diploma de licenţă a Universităţii de Muzică din Bucureşti la clasa maestrului Marin Cazacu, iar în 2002 a început programul de perfecţionare „Artist Diploma” la Longy School of Music – Cambridge - Statele Unite. Concursurile de mare prestigiu ca „Giovanni Batista Viotti” -  Italia, „Markneukirchen” – Germania sau „Villa de Llanes” -  Spania sunt doar câteva dintre cele mai importante câştigate de Răzvan Suma.
 
A colaborat cu nume prestigioase ale muzicii clasice internaţionale, precum Maxim Vengerov, Cristian Badea, Cvartetul Borromeo, Cvartetul Voces, Silvia Marcovici sau Misha Katz. Răzvan Suma a realizat din 2006 până în prezent şase turnee în formulă de Trio – „Romanian Piano Trio” sau „Trio Strad” - alături de Alexandru Tomescu, Horia Mihail, respectiv Toma Popovici. Alături de Marin Cazacu, Alexandra Guţu şi Octavian Lup, în componenţa cvartetului de violoncele „Cellissimo”, Răzvan Suma a fost prezent pe scene din Italia, Portugalia, Macao sau Maroc.
 
În 2009, Răzvan Suma a devenit solist al Orchestrelor şi Corurilor Radio, iar în calitate de profesor asociat la Universitatea de Muzică Bucureşti dezvoltă o intensă activitate pedagogică. Este invitat să predea la cursuri de măiestrie organizate în ţări ca Spania, Argentina, Coreea şi în România, în cadrul atelierelor organizate de Asociaţia SONORO. 
 
Actualmente profesor universitar şi şef de catedră al departamentului de cercetare şi doctorate la Universitatea Muzikene din San Sebastian, Josu Okinena are o activitate solistică importantă alături de artişti precum Alan Gampel, Migel Etuarte, Almudena Ortega sau Maite Maruri. 
A studiat la Conservatorul Superior de Muzică din San Sebastian, obţinând premiul întâi pentru pian şi muzică de cameră la absolvirea acestei instituţii. Ulterior şi-a perfecţionat pregătirea şi a câştigat Premiul de final de an al Conservatorului Regal de Muzică din Madrid. La Santiago de Compostela a fost distins, de asemenea, cu premiul Andres Segovia y Jose Miguel Ruiz Morales, pentru interpretarea muzicii spaniole. 
 
Mai multe detalii despre turneul naţional "Vă place...Brahms?" puteţi găsi pe www.razvansuma.com
 
Biletele pentru evenimentul de la Bucureşti se pot achiziţiona de la sălile de concerte din ţară, iar în Bucureşti de la casa de bilete a Sălii Radio, la oficiile Poştei Române, Magazinele Inmedio semnalizate Bilete.ro, Magazinele Germanos sau online pe www.bilete.ro.
 

×
Subiecte în articol: concert
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close