Antena 3 CNN Timp liber Muzică Viața după Colectiv. „Am scăpat puțin șifonat. Mi-au ars ambele mâini, nu puteam să mă hrănesc, nu puteam să merg la baie”. Radu învață acum să se bucure din nou de viață

Viața după Colectiv. „Am scăpat puțin șifonat. Mi-au ars ambele mâini, nu puteam să mă hrănesc, nu puteam să merg la baie”. Radu învață acum să se bucure din nou de viață

Viața după Colectiv. „Am scăpat puțin șifonat. Mi-au ars ambele mâini, nu puteam să mă hrănesc, nu puteam să merg la baie”. Radu învață acum să se bucure din nou de viață
de S.T.    |    07 Sep 2017   •   11:50

X Factor. Seară emoționantă în prima ediție X Factor, a celui de-al șaptelea sezon al show-ului! Un tânăr care a fost rănit în incendiul din Colectiv, în octombrie 2015, a decis să își urmeze pasiunea după ce i s-a oferit o nouă șansă la viață. Acesta urcă pe scenă duminică, 10 septembrie, de la ora 20.00, pentru a afla de la Delia, Horia Brenciu, Carla’s Dreams și Ștefan Bănică jr dacă are talentul necesar pentru a se dedica muzicii.

 

După aproape doi ani de la tragedia din clubul Colectiv, victimele și familiile lor încă încearcă să își continue viețile. Cu atât mai mult, supraviețuitorii incendiului fac eforturi să se bucure de fiecare clipă și să dea un sens șansei pe care au primit-o. 

Printre aceștia se numără și Radu Mitrea, un tânăr de 23 de ani din București, care se afla în clubul Colectiv în noaptea de 30 spre 31 octombrie 2015. ”Am ieșit într-o seară cu băieții la o bere și un concert. La un moment dat a început un incendiu din care am scăpat puțin cam șifonat. Mi-au ars ambele mâini, depindeam de cineva să mă hrănească, să merg la baie. Dar prin comparație cu cei care au fost acolo, eu am fost extraordinar de bine… Noroc, cred că asta a fost...”, rezumă Radu tragedia în urma căreia 63 de oameni au murit din cauza rănilor, iar o persoană și-a pus capăt zilelor ca urmare a șocului posttraumatic.

X Factor. Recuperarea lui Radu nu a fost ușoară, iar dacă rănile fizice sunt acum în curs de vindecare, cele sufletești sunt încă deschise. ”Pe mâini mi-au pus grefe cu piele de pe picioare. Am făcut recuperare, mi-am revenit și acum sunt bine, sănătos și foarte recunoscător că sunt aici și că putem purta această conversație. La scurt timp după ce am fost externat, un prieten care rămăsese în spital a murit... Acela a fost al doilea punct critic pentru mine”, își amintește tânărul de doar 23 de ani.

X Factor. Viața după Colectiv a presupus multe exerciții de recuperare, dar și conștiința faptului că, spre deosebire de tinerii care au pierit în incendiu, lui Radu i s-a oferit șansa la o nouă viață, așa că încearcă să profite de ea cât poate de mult. ”Dacă există un lucru pe care incidentul Colectiv l-a adus în viața mea, acela a fost un dram de pozitivitate. Am învățat să mă bucur mai mult de momente, pentru că viața e scurtă... Am două variante, să fiu relaxat și să zâmbesc sau să fiu frustrat și să plâng... Nu mi-a luat foarte mult să învăț să cânt din nou, ci mai degrabă să îmi conving mâinile să facă ce vreau eu. Imediat după ce m-am reapucat să cânt la chitară, au început să mă doară încheieturile, mă durea chiar mai tare decât când am învățat prima dată”, a mai povestit Radu.

X Factor. Pe 10 septembrie, la aproape doi ani de la tragedia din Colectiv, Radu și-a adunat curajul pentru a urca pe scena X Factor încercând să afle dacă, pe lângă o voință infinită, are și talentul necesar pentru a deveni un star. Ce l-au sfătuit cei patru jurați și care au fost concluziile acestora, telespectatorii vor afla duminică, 10 septembrie, de la ora 20.00, la Antena 1.

X Factor. O ţară întreagă va căuta în această toamnă factorul X alături de Delia, Carla’s Dreams, Horia Brenciu şi Ştefan Bănică, având ocazia să decidă alături de aceştia cine merită sau nu să ajungă pe marile scene ale lumii, încă din etapa audiţiilor. Povești și personaje captivante se vor perinda şi în acest an prin fața telespectatorilor, talente care merită să fie arătate, momente care vor surprinde sau vor emoționa, toate vor da multă culoare spectacolului de la “X Factor” în fiecare seară de vineri, la Antena 1.

X Factor. Duminică, 10 septembrie, odată cu marea premieră „X Factor”, de la 20:00, pe Antena 1, Antena Group şi cea mai mare familie de vedete duc mesajul „Mereu cu tine” mai departe prin evenimentul care deschide toamna, Ziua  X. Ziua X reprezintă o serie de concerte live, la nivel naţional, în trei dintre cele mai mari oraşe ale ţării, Bucureşti, Iaşi şi Timişoara, susţinute de cele mai mari nume din industria muzicală. Delia, Carla’s Dreams sau Holograf sunt doar câţiva dintre cei care vor face show în Piaţa Universităţii din Bucureşti, în Piaţa Operei din Timişoara şi Palatul Culturii de la Iaşi. O zi maraton, cu #100demomentedespectacol, ziua X aduce Antena Live Show în mijlocul oamenilor, începând cu ora 17.00, pentru „Mai mult decât un concert”.

 

×
Parteneri
Ministrul Agriculturii, prima reacție în scandalul puilor vopsiţi
x close