Antena 3 CNN Timp liber Muzică Vila lui John Lennon, scoasă la vânzare. Află cât te costă să locuieşti în casa unei legende

Vila lui John Lennon, scoasă la vânzare. Află cât te costă să locuieşti în casa unei legende

Vila lui John Lennon, scoasă la vânzare. Află cât te costă să locuieşti în casa unei legende
16 Aug 2012   •   17:15

Fosta reşedinţă din Weybridge, comitatul Surrey, a legendarului John Lennon a fost scoasă la vânzare pentru suma fabuloasă de 15 milioane de lire sterile, adică aproximativ 19 milioane de euro, informează contactmusic.ro.

John Lennon şi prima lui soţie, Cynthia, au locuit în această casă între anii 1964 şi 1968.

În vila cu 17 camere, şase dormitoare, o piscină şi o grădina britanică au luat "naştere" câteva dintre piesele incluse pe celebrul album "Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band" al trupei The Beatles.

Potrivit presei britanice, în această casă, John Lennon a petrecut câteva zile drogându-se cu LSD, înainte de a se întâlni cu ceilalţi membri ai trupei The Beatles - Paul McCartney, George Harrison şi Ringo Starr - şi să susţină că era reîncarnarea lui Iisus Hristos.

John Lennon locuia încă în vila din Weybridge când a întâlnit-o pe Yoko Ono, cea care i-a devenit soţie în 1969. Cei doi s-au mutat la New York, unde au locuit până în 1980, când artistul a fost ucis.

Casa a fost cumpărată în 1968 de compozitorul Bill Martin şi şi-a schimbat de câteva ori proprietarul de-a lungul anilor. Ultima oară, vila a fost vândută în ianuarie 2007 pentru suma de 5,8 milioane de lire sterline (7,3 milioane de euro).

×
Subiecte în articol: The Beatles
Parteneri
Harta voturilor din Bucureşti. Cât "teren" controlează candidaţii
x close