Antena 3 CNN Timp liber Turism 3 locuri pe care trebuie să le vizitezi în Costa Brava

3 locuri pe care trebuie să le vizitezi în Costa Brava

3 locuri pe care trebuie să le vizitezi în Costa Brava
21 Mar 2017   •   15:43
 Destinație a artiștilor și a boemilor, Costa Brava găzduiește orașe istorice fantastice împrejmuite de vechi fortărețe la baza cărora se întind plaje stâncoase spectaculoase și golfurilor cu ape smarald. Întinse ca un șirag de perle rare, satele de pescari și stațiunile moderne de pe cea mai sălbatică coastă a Spaniei, își etalează pe rând frumusețile cu care au fost binecuvântate.

Dacă ajungi în Costa Brava în această vară, iată câteva locuri pe care nu ar trebui să le omiți în sejurul tău:

Acasă la Salvador Dali, în Figueres

Figueres este recunoscut pentru Rambla cea plină de viață cu magazine și localuri elegante. Pentru peisajele unice datorate Pirineilor, atmosfera de avangardă și melanjul armonios de culturi. Acest oraș încântător reușește să atragă un număr foarte mare de turiști în fiecare vară. Cei mai mulți vin pentru amestecul culinar savuros, dar mai ales pentru că aici s-a născut marele pictori spaniol Salvador Dali. Frumusețea Costa Bravei l-a inspirat să picteze unele dintre cele mai mari capodopere artistice din lume, pe care le poți admira în muzeul orașului dedicat în totalitate artistului – Muzeul Salvador Dali.

Cadaqués – o oază de liniște

Nu doar Salvador Dali s-a îndrăgostit de peisajele pitorești din Costa Brava. Mica bijuterie de pe malul Mediteranei, ascunsă de dealuri smețe acoperite cu plantații de măslini și pini parfumați, este un sat pescăresc binecuvântat de divinitate. Aici și-au găsit inspirația Pablo Picasso, poetul Paul Éluard, dar și pictorul modern Marc Chagall. Aici liniștea se imprimă în sufletele călătorilor ...

Tossa de Mar – între istorie și modernitate

Singura cetate fortificată de pe coasta catalană se află în Tossa de Mar, orașul-muzeu din Costa Brava, care trăiește cu un picior în vremurile medievale și cu celălat în timpurile prezente. De-a lungul cetatei declarate monument istoric încă din anul 1931, se întinde una dintre cele mai spectaculoase plaje din Spania. Este compusă din nisip fin auriu și mângâiată de ape turcoaz pline de bogății subacvatice.

 

De Mădălina Isar

Sejur Costa Brava

Hotel Guitart Rosa 3* - tarife de la 481 euro/persoana, 7 nopti de cazare cu demipensiune, transport avion, transfer aeroport-hotel-aeroport, asistenta turistica. . *Pana la 31 martie,   rezervarea se face doar cu 10% avans! Detalii pe www.christiantour.ro,  sau la telefon 021.270.00.99.

×
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close