Antena 3 CNN Timp liber Turism 4 locuri de poveste din Kefalonia

4 locuri de poveste din Kefalonia

4 locuri de poveste din Kefalonia
27 Feb 2017   •   16:53
Dominată de Enos – cel mai înalt munte din Marea Ionică, Kefalonia este o insulă a contrastelor frumoase, cu dealuri înverzite și o linie de coastă formată din plaje cu prundiț păzite de stânci argintii care compun peisaje spectaculoase. Dacă vizitezi anul acesta muntoasa insulă grecească, bifează neapărat locurile cele mai populare de aici.

Melissani a fost inclusă recent într-un top al celor mai spectaculoase peșteri din lume.  Grota se află aproape de Sami și este renumită pentru lacul cu apă salmastră, de un albastru incredibil care la apus prinde reflexii violet.  Peștera a fost descoperită întâmplător când tavanul din rocă s-a surpat în urma unui puternic cutremur care a devastat aproape toate satele insulei.

Argostoli
este locul pe care nu trebuie să-l ratezi într-un sejur pe insula Kefalonia. Capitala insulei are un port cosmopolit înțesat de magazine, taverne și restaurante unde poți încerca cele mai bune preparate tradiționale. Orașul este renumit pentru un golfuleț cu ape cristaline unde poți observa țestoasele Loggerhead.

Atheras Beach
se află în partea de nord-vest a insulei la aproape o oră de Lixouri, fiind considerată una dintre cele mai pitorești plaje. Fâșia de nisip este înconjurată de dealuri luxuriante, păduri de pini pitici, vaste întinderi de măslini și capele cu cupole albastre. Are o formă ușoară de semilună și se întinde în jurul unui golf liniștit. Golful cu ape precum safirul este locul preferat al pasionaților de snorkeling.

Fiskardo este unul dintre cele mai colorate sate de pe insulă și cu siguranță cel mai scump dintre ele. Este împrejmuit de dealuri înverzite pe care sunt cocoțate case colorate în stil venețian. În zona port vei găsi câteva magazine care vând bijuterii din aur, suveniruri din sticlă, sau produse din ceramică. Așezarea este foarte populară pentru turiștii străini și vedete internaționale.

 

De Mădălina Isar


Sejur Kefalonia

Tarife de la 141 euro + 329 lei/persoana, 6 nopti de cazare cu mic dejun la hotel de 2*, transport autocar, asistenta turistica. Detalii pe www.besttourism.ro, telefon 0735.314.742.


×
Parteneri
Sancţiuni pentru medicii care duc pacienţii de la stat la privat
x close