Antena 3 CNN Timp liber Turism 5 locuri pe care trebuie să le vezi în Cluj-Napoca

5 locuri pe care trebuie să le vezi în Cluj-Napoca

5 locuri pe care trebuie să le vezi în Cluj-Napoca
18 Aug 2016   •   13:55

 Cluj-Napoca este un oraș  plin de viață, centrul cultural al României, gazda celor mai mari festivaluri europene, dar și o destinație încărcată de povești și istorie care te cucerește de la prima vedere. Dacă ajungi într-un city break în Cluj-Napoca, iată câteva dintre locurile de văzut neapărat aici.

Piața Unirii și Biserica Sf. Mihail

Odată ajuns în piața principala a orașului, una dintre cele mai vechi din România, nu ai cum să nu rămâi impresionat de frumusețea caselor în stil neorenascentist, a palatelor electice și a bijuteriilor stilului baroc. Inima orașului și locul unde se organizează cele mai multe evenimente culturale este dominată de magnificat catedrală închinată Sf. Mihail. Edificiul de cult gotic este unul dintre cele mai impresionante din Europa,  care găzduiește o orgă originală în perfectă stare de funcționare.

Cetățuia orașului

Să urci pe Dealul Cetățuii este neapărat de bifat! Din vârful colinei ai parte de o priveliște fără cusur asupra Clujului. Tot aici vei găsi și ruinele unor fortificații realizate în perioada Habsburgică, cu ziduri de apărare întărite de turnuri și bastioane, în formă de stea. 

Grădina Botanică „Alexandru Borza”

Una dintre cele mai mari și frumoase grădini botanice din România, se află în Cluj Napoca și găzduiește mai bine de 11.000 de specii de plante dintre cele mai exotice, împărțite pe mai multe sectoare, care se întind pe o suprafață de circa 14 hectare. Grădina botanică deține și două sere care se întind pe circa 3500 mp, și unde sunt expuse ierbare cu plante uscate și indigene.

Piața Muzeului


Prima piață a orașului vechi este un adevărat muzeu în aer liber, flancată de clădiri gotice impresionante, de monumente neo-baroce și edificii de cult somptuoase. Zona pietonală este pavată cu piatră cubică și înțesată de magazine de suveniruri, tarabe ale meșterilor locali, dar și cafenele boeme unde poți savura în tihnă o înghețată din fructe proaspete.

Parcul Central al orașului

Dacă vrei să te bucuri de câteva minute liniștite, să citești o carte într-un hamac, sau să te plimbi cu bicicleta, mergi în parcul principal al orașului. Parcul central are o vechime de aproape 200 de ani și este locul de întâlnire al studenților, dar și al concertelor ad-hoc.

 

De Mădălina Isar

Curse turistice cu autocarul – Cluj Napoca. Bilete incepand de la 5,5 euro (fara tva) pe sens. In premiera, acum poti achita calatoria si prin SMS la numarul 7470. Detalii pe www.mementobus.com.

×
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close