Antena 3 CNN Timp liber Turism 5 lucruri pe care poți să le faci gratis în Praga

5 lucruri pe care poți să le faci gratis în Praga

5 lucruri pe care poți să le faci gratis în Praga
23 Mar 2017   •   17:12
Praga este o comoară pentru turiștii pasionați de istorie și arhitectură. În centrul vechi vei găsi o mulțime de edificii de patrimoniu, dar și cel mai mare castel din Europa, perfecte de vizitat într-o escapadă aici.

Partea cea mai bună este că odată ce ai ajuns în Praga poți vizita o mulțime de locuri gratis!

Fă un tur al orașului vechi

Dacă vrei să vizitezi cetatea Praga o poți face în fiecare zi începând cu ora 10:00 și până la 14:00, alături de un ghid local, absolut gratuit! Grupurile de turiști se strâng în piața principală a centrului Staromestske Namesti, iar turul durează aproximativ 3 ore, timp în care vei putea admira principalele construcții din cetate, precum castelul, strada de aur cu numeroasele case în care au locuit laureați ai premiului Nobel, Ceasul Astronomic – unul dintre cele mai vechi din lume sau impresionanta Catedrală Sfântul Vitus cu superbele sale grădini botanice.

Mergi la degustat bomboane în Muzeul Choco Story

Pe strada Celetna, la o aruncătură de băț de Piața Veche se află unul dintre cele mai populare muzee din Praga: Choco Story. Intrarea în Muzeul Ciocolatei nu este gratuită, însă în fiecare dimineață și până la prânz toți turiștii care trec pe această stradă sunt serviți cu bomboane de ciocolată. Dacă te decizi să intri în muzeu vei putea degusta mult mai multe sortimente de praline și tablete de ciocolată. Multe dintre ele sunt adevărate opere de artă.

Agață un lacăt al iubirii pe Podul Carol

Una dintre cele mai populare zone de promenadă a orașului Praga este Karluv Most, ce îți oferă panorame incredibile asupra orașului vechi. Cei mai mulți dintre turiștii care ajung aici, agață de grilajul Podului Carol un lacăt cu inițialele lor ca simbol al dragostei eterne.

Urcă pe Dealul Petrin

Petrin este locul ideal pentru plimbări în natură și drumeții. În vârful dealului se află o replică a Turnului Eiffel, în care poți urca contra unei sume mici de bani, pentru a admira panorama orașului Praga. La baza lui vei da peste o grădină de trandafiri absolut fermecătoare unde te poți relaxa după atâta urcat.

Dansează în fața spectaculoasei clădiri Fred & Ginger


Aproape de podul Jiraskuv vei găsi una dintre cele mai ciudate și interesante construcții din Praga: casa care pare că dansează, dedicată cuplului de dansatori Fred Astaire și Ginger Rogers (cei mai buni dansatori ai secolului XX).

 

De Mădălina Isar

Oferta speciala Circuit Praga

Tarif: de la 279 euro/persoana, 6 nopti cazare in hoteluri de 2*, 3*,4* cu mic dejun, transport autocar, ghid, croaziera pe Dunare la Budapesta, excursiile la Karlovi Vary, Dresda si Castelul Konopiste. Detalii pe www.europatravel.ro , call center 021-9407. 

 

×
Parteneri
Un nou val de aer rece va traversa România
x close