Antena 3 Timp liber Turism Atentate teroriste la Paris. Obiectivul turistic cel mai afectat din capitala franceză

Atentate teroriste la Paris. Obiectivul turistic cel mai afectat din capitala franceză

20 Ian 2016   •   11:22
Atentate teroriste la Paris. Obiectivul turistic cel mai afectat din capitala franceză Foto:pixabay.com

Aproximativ 7 milioane de persoane, din care 80% cetățeni străini, au vizitat Turnul Eiffel în 2015, cu aproape 2,5% mai puțini turiști față de perioada similară a anului 2014, una din cauze fiind producerea atentatelor teroriste în noiembrie la Paris, scrie AFP.

Monumentul simbol al Parisului a fost vizitat anul trecut de 6,91 milioane de persoane, conform datelor publicate luni de societatea care administrează Turnul Eiffel (SETE), citate de AFP.

Înainte de producerea tragicelor evenimente care au lovit capitala franceză în noiembrie 2015, frecvența turiștilor era în creștere cu 1% față de perioada lui 2014, transmite societatea într-un comunicat de presă.

Cei mai mulți vizitatori sunt străini, respectiv 80%, fiind vorba în principal de turiști din Statele Unite, Canada, Marea Britanie, Spania și Italia. Numărul turiștilor din America de Nord și din Europa a rămas stabil, însă a scăzut numărul turiștilor din Rusia și a crescut numărul turiștilor veniți din Brazilia, potrivit SETE, scrie AFP.

 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close