Antena 3 CNN Timp liber Turism  Care e cel mai bun moment să cumperi un bilet de avion 

 Care e cel mai bun moment să cumperi un bilet de avion 

 Care e cel mai bun moment să cumperi un bilet de avion 
28 Mar 2018   •   15:29

Dacă te-ai întrebat vreodată care este momentul ideal să cumperi un bilet de avion pentru vacanța mult dorită, un nou studiu are răspunsul exact: cu fix 70 de zile înaintea plecării. Dacă nu vrei să aștepți atât sau preferi să cumperi mai aproape de ziua zborului, studiul sugerează să te încadrezi totuși între intervalul 21-121 de zile înainte de plecare, sau ceea ce este cunoscut ca și „timpul de rezervare ideal” de către experți.  

Aceste date provin dintr-un studiu făcut de CheapAir, care a analizat 917 milioane de prețuri pentru 3 milioane de zboruri care au avut loc în 2017, urmărind prețurile începând cu 320 de zile înainte de ziua plecării, până în ziua de dinainte. Aceștia au calculat cu exactitate care este cea mai ieftină zi și au ajuns la concluzia că numărul magic este cu 70 zile înainte de plecare. 

Cercetătorii menționează însă că dacă un loc este foarte popular intrr-o anumită perioadă a anuului, cum ar fi un festival de muzică sau alt eveniment important, este bine să cumperi biletul de avion cât mai repede posibil, pentru că în aceste cazuri, prețurile sunt în continuă creștere.  

Conform miturilor, cel mai ieftin este să cumperi un bilet de avion in ziua de marți, dar studille arătă că de fapt marțea și miercurea sunt cele mai ieftine zile în care să zbori, nu să cumperi, iar prețul este în medie cu 76$ mai mic în aceste zile.  

×
Parteneri
Sancţiuni pentru medicii care duc pacienţii de la stat la privat
x close