Antena 3 CNN Timp liber Turism Cele mai bune plaje de pe litoralul nostru, după preferințe (P)

Cele mai bune plaje de pe litoralul nostru, după preferințe (P)

Cele mai bune plaje de pe litoralul nostru, după preferințe (P)
12 Iun 2019   •   18:43

Sezonul estival se anunță din nou lung și călduros. Așa că avem toate șansele să ne bucurăm de o vacanță de vară plăcută. Ba chiar ar trebui să planifici și să rezervi deja cazarea, pentru că locurile disponibile se dau cu viteză tot mai mare. Cu un card de credit poți să plătești orice pachet turistic, chiar și în cele mai populare zone. Dar care sunt cele mai populare și, implicit, cele mai bune zone de plajă de pe litoralul nostru?

Pentru cei activi

În general, litoralul românesc nu este foarte versatil în privința sporturilor nautice. Dar pentru cei care vor să trăiască și astfel de experiențe, Plaja Năvodari din zona Marina Surf este printre puținele variante disponibile. Aici poți practica windsurfing, surfing și plimbări cu skijetul. Dar când te saturi de agitație pe valurile mării, ai și unde te relaxa. Plaja este amenajată cu șezlonguri, umbrele și suficiente terase și restaurante pentru pofticioși.

Pentru familiști

Dacă vii cu cei mici la mare, una dintre cele mai bune variante te așteaptă în Mamaia. Plaja din zona Tabăra Turist se laudă nu doar cu un nisip foarte fin, ci și cu o intrare foarte lină în apa mării. În plus, există suficiente terase și restaurante unde să vă retrageți la orele amiezii, când soarele este cel mai periculos, iar copiii ar trebui protejați cât mai mult cu putință. Mamaia este o variantă bună pentru familii și datorită proximității de Constanța, unde cei mici se pot bucura vizitând Acvariul, Muzeul de Arheologie, Delfinariul sau Microrezervația.

Pentru cine preferă intimitatea

Puțin mai departe de forfota Constanței, stațiunea Olimp își așteaptă turiștii cu nisip fin, apă curată și multă liniște. Zona Hotelului Onix din Cap Aurora II este în special potrivită pentru cine caută o plajă de calitate. Iar zgomotul cluburilor sau a teraselor lipsește cu desăvârșire aici.

Pentru iubitorii de natură

Deși teoretic nu este o plajă oficială, cea din Sulina are toate ingredientele pentru un sejur relaxant în inima naturii. Pe lângă fâșia de plajă cu nisip bogat și fin, lipsită de comercianții tradiționali cu muzică tare și prețuri mari, Sulina mai promite și experiențe de neuitat în bogăția Deltei Dunării. Soluțiile de cazare se găsesc cu ușurință, dacă nu la hotelieri, sigur la localnicii din sat. Iar mâncarea este peste tot gustoasă, pentru că se bazează pe resursa principală a zonei: peștele proaspăt.

Litoralul românesc cu siguranță are printre cele mai fine plaje de pe malul Mării Negre. Iar dacă ești în căutare de un sejur relaxant, în care calitatea nisipului și a apei contează cel mai mult, merită să încerci variantele autohotne, înainte să te uiți la frații bulgari sau greci.

Dacă ai găsit deja cazarea perfectă, în zona care ți se potrivește cel mai mult, rezerv-o chiar acum. Pentru plată, te poți baza pe un card precum CardAvantaj, care te ajută să împarți costul cazării și nu numai în rate fără dobândă*. Ca să te relaxezi în voie, fără grija bugetului.

*Dobanda zero se aplică dacă se achită lunar suma totală de plată, astfel cum este evidențiată în extrasul de cont emis de către Bancă. Pentru o limită de credit de 5.367 lei, dobânda fixă este de 28%/an, rata lunară de plată este de 512,57 lei, iar dobânda anuală efectivă (DAE) este de 38,94%, fiind calculată pentru suma menţionată mai sus retrasă în întregime în prima zi de la un ATM Credit Europe Bank (România) S.A. şi rambursată în 12 rate lunare egale. Valoarea totală plătibilă este de 6.307,27 lei incluzând dobânda, comisionul anual de administrare cont curent de card în valoare de 49 lei şi costul de utilizare a mijlocului de plată în valoare de 107,69 lei.

×
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close