Antena 3 Timp liber Turism Cele mai frumoase destinaţii de vacanţă pentru pasionaţii de istorie

Cele mai frumoase destinaţii de vacanţă pentru pasionaţii de istorie

17 Iul 2015   •   19:51
Cele mai frumoase destinaţii de vacanţă pentru pasionaţii de istorie
Sursa foto: Foto: cheapvacationholiday.com

Vara este anotimpul predilect pentru vacanțe. La mare sau la munte, exotică sau culturală, există pentru fiecare o variantă, după preferințe. Dar pasionații de istorie unde merg? Acesta este întrebarea la care a încercat să răspundă turismistoric.ro.

America centrală


În toată America centrală, jungla deasă ascunde nenumărate monumente mayașe. Cel mai important dintre acestea – și cel mai popular printre turiști – se află în peninsula Yucatan din Mexic. Chichen Itza a fost cel mai mare oraș mayaș, construit spre sfârșitul perioadei clasice a civilizației meso-americane, cândva între anii 600 și 900 d.Hr. Ruinele de la Chichen Itza rivalizează în splendoare cu templele de la Tikal, oraș construit începând cu secolul V. Aici, templul IV, o construcție în formă piramidală (frecvent  întâlnită în arhitectura locală), este cel mai înalt templu mayaș și o dovadă a tehnologiilor avansate de construcție pe care le poseda civilizația Maya.

Vedeţi mai multe destinaţii pe turismistoric.ro.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close