Antena 3 CNN Timp liber Turism Cele mai prietenoase locuri din Costa Brava, pentru familiile cu copii

Cele mai prietenoase locuri din Costa Brava, pentru familiile cu copii

Cele mai prietenoase locuri din Costa Brava, pentru familiile cu copii
24 Apr 2017   •   15:36
Costa Brava este un paradis pentru toate vârstele, dar și una dintre cele mai populare regiuni spaniole de la Marea Mediterană. Plajele sale lungi și late cu ape cristaline, pădurile dese de conifere, orașele istorice și stațiunile liniștite sunt motivele principale pentru care mii de turiști își petrec aici vacanțele alături de cei dragi.

În Costa Brava – visul artiștilor catalani, vei găsi o multitudine de locuri pe care trebuie neapărat să le descoperi și explorezi: de la edificii istorice și monumente impozante, până la muzee aglomerate, cafenele boeme și plaje sălbatice, toate te vor atrage precum un magnet.

Stațiuni pitorești cu plaje aurii

Dacă vrei să-i întroduci pe cei mici în artele scufundărilor, Costa Brava se mândrește cu câteva locuri ideale pentru explorarea tărâmului subacvatic al Mediteranei. De asemenea, pentru cei cu dor de drumeții, regiune dominată de dealuri și coline, cu păduri vaste și plantații numeroase de măslini, poate fi străbătută la pas alături de cei mici.

Malgrat De Mar, paradisul verde cu ape limpezi și plajă aurie, este una dintre stațiunile preferate pentru vacanțele în familie. Dezvoltarea turistică a luat amploare în urmă cu ani buni, când fostul sat de pescari s-a transformat într-un prosper orășel datorită numărului mare de resorturi moderne care s-au înființat aici.

Stațiunea tipic mediteraneană este deservită de o promenadă lungă, înțesată de restaurante tradiționale și de magazine boeme. Chiar dacă este unul dintre cele mai populare orășele din Costa Brava, Malgrat de Mar este o alegere perfectă pentru vacanțele în familie, datorită facilităților turistice numeroase.

Scufundări în parcul natural Medas

La fel de interesant este Blanes, aflat în cel mai sudic punct al provinciei Girona. Orășelul liniștit și pitoresc are o linie de coastă ce se întinde pe mai bine de 4 km, iar apele mici sunt numai bune pentru bălăcit. Vechiul sat de pescari păstrează arhitectura specific catalană, cu elegantele case albe și acoperișuri din țiglă, străzi șerpuitoare și atmosferă tradițională.

Dacă iubești sporturile de apă, dar în același timp ești în căutarea locurilor mai puțin aglomerate, o alegere inspirată o reprezintă L`Estartit, aflat la poalele Muntelui Montgrí. Așezarea cu plaje aurii și un port pitoresc este în curs de dezvoltare, atragând vizitatorii din toată lumea. În imediata apropiere se întind insulițele Medas, declarate arie națională încă din 1983. Grupul de insule, renumit pentru recifele mari de corali și bancurile de pești multicolori, este un loc preferat de amatorii sporturilor acvatice.  

 

De Mădălina Isar

Oferte de vacanta Costa Brava

Hotel Samba 3* - tarife de la 541,50 euro/persoana, 7 nopti de cazare cu mic dejun, transport avion, transfer aeroport-hotel-aeroport, asistenta turistica.*Plecare din Iasi. Detalii pe www.christiantour.ro, sau la telefon 021.270.00.99. 

×
Parteneri
Hidroelectrica anunţă perioada în care românii pot transmite indexul în aprilie
x close