Antena 3 CNN Timp liber Turism Circuit de poveste pe Drumul Regelui

Circuit de poveste pe Drumul Regelui

Circuit de poveste pe Drumul Regelui
16 Mar 2017   •   15:37
 Pornește alături de cei dragi într-o aventură de neuitat pe cel mai înalt drum rutier din România – Transalpina. Cu opriri în cele mai pitorești și istorice orașe din Transilvania, pe care trebuie neapărat să le bifezi cel puțin o dată pe an.

Magnificul Drumul Naţional 67C are cel mai înalt punct la o altitudine de 2.145 m în Pasul Urdele străbătând Munții Carpați cu legătură între orașele Novaci și Sebeș. Impresionantul traseu păzit de pereți din calcar, cu lacuri glaciare, izvoare cristaline și cascade spectaculoase, a fost supranumit Drumul Regelui, fiind inaugurat chiar de către Regele Carol II.

Transalpina străbate patru județe, astfel că vei putea face câteva opriri în cele mai populare orașe precum Sibiu, Sighișoara sau Brașov.

Sibiu – orașul medieval plin de viață


Fosta capitală cultural-europeană în 2007, Sibiu este una dintre cele mai ofertante destinații din țară unde aerul medieval și romantic se împletește cu atmosfera vibrantă datorată numeroaselor evenimente culturale pe care le găzduiește orașul pe toată perioada anului. Străbate centrul istoric și vizitează cele mai importante atracții precum Turnul Sfatului care face legătura între Piața Mare și Piața Mică, Palatul Brukenthal – muzeul simbol al orașului sau Podul Minciunilor care leagă Orașul de Jos de Orașul de Sus.

Sighișoara – eterna cetate a României

Parte din patrimoniul mondial UNESCO, Sighișoara este fără îndoială cel mai frumos oraș istoric din țară cunoscut pentru construcțiile fortificate și turnurile ridicate în vremea sașilor. Străzile șerpuitoare pavate cu piatră cubică sunt umbrite de casele cu fațade pastelate vechi de sute de ani, dar și de cafenele boeme și restaurante tradiționale. Urcă pe scara acoperită până la Dealul Cetății pentru a te bucura de o panoramă uluitoare asupra orașului Sighișoara.

Brașov – cel mai popular oraș

Loc potrivit pentru escapade liniștite și boeme, orașul Brașov este cuibărit la poalele Tâmpei, găzduind o mulțime de atracții istorice și catedrale impunătoare. Simbolul locului este Biserica Neagră, un edificiu grandios care domină centrul istoric al orașului. Bijuteria stilului gotic găzduiește cea mai mare colecție de covoare orientale din Europa, dar și cea mai mare orgă mecanică din România.

 

De Mădălina Isar

Circuit Transalpina si orase din Transilvania

Tarif: de la 550 lei/persoana, 2 nopti de cazare cu mic dejun la hotel de 2*-3*, transport autocar, insotitor de grup. Detalii pe www.europatravel.ro , call center 021-9407.  

×
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close