Antena 3 CNN Timp liber Turism Creta, un paradis pentru orice turist

Creta, un paradis pentru orice turist

Creta, un paradis pentru orice turist
26 Apr 2016   •   17:01
Creta este un tărâm de basm care ascunde castele și palate antice uitate de vreme, pe lângă care se aștern plaje unice înșirate elegante precum mărgelele...Într-un sejur pe insula Creta, nu-l vei întâlni pe Minotaur, pe Zorba Grecul sau pe frumoasa Ariadna, dar vei explora un loc idilic, care încă trăiește după legile nescrise moștenite din străbuni.

Plaje exotice

Creta nu este doar insula pe care se retrag turiștii europeni, ori a celor în căutarea miturilor și a poveștilor despre creatura pe care regele Minos a închis-o în labirint și pe care a numit-o Minotaur. Creta este despre plaje, pe care mulți le aseamănă cu cele exotice, este despre preparate delicioase și oameni ospitalieri. Creta este o experiență pe care n-ai să o uiți niciodată!

Cea mai renumită plajă a insulei se află pe coasta de sud-vest, în regiunea Chania și este cunoscută pentru frumusețea sa exotică, fiind extrem de asemănătoare cu plajele din Caraibe. Elafonisi este o fâșie de nisip moale de un alb imaculat scăldată de apele turcoaz ale unei lagune liniștite.

Peisaje tropicale


Dacă vrei să evadezi într-un colț de natură bine păzit, departe de aglomerație și binecuvântat cu peisaje unice îți recomandăm să vizitezi plaja Fournoti, ascunsă într-un golfuleț la circa 57 de km de Chania. Aflată la poalele munților Sfakia, plaja compusă din mici pietricele albe ca neaua este accesibilă doar cu barca, așa că nu dispune de facilități și nu este nici foarte vizitată de turiști.

Singura pădure de palmieri din Europa se află în Creta și flanchează o mică fâșie cu nisip fin. Plaja Vai are un aspect tropical de care te îndrăgostești, iar odată ce ajungi aici vei avea impresia că te afli undeva pe o insuliță din Indonezia. 

 

De Mădălina Isar

Sejur Creta

Hotel Diamond & Suites 3*- de la 297 euro/persoana, 7 nopti de cazare fara masa, transport cu avionul, transferuri, asistenta turistica. Detalii pe www.europatravel.ro, call center  021-9407.

 

×
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close