Antena 3 CNN Timp liber Turism De Paște în Paralia Katerini, vedeta Rivierei Olimpului

De Paște în Paralia Katerini, vedeta Rivierei Olimpului

De Paște în Paralia Katerini, vedeta Rivierei Olimpului
03 Apr 2017   •   16:34
Stațiune tinerească și modernă, Paralia Katerini se bucură de vizitatori pe toată perioada anului, începând cu cea mai importantă sărbătoarea a Creștinătății. Plajele albe și promenada lungă înțesată cu magazine și restaurante, sunt principalele atracții ale orășelului.

Familiile cu copii, tinerii dornici de distracții nocturne sau seniorii găsesc în Paralia, locul ideal pentru o escapadă în vacanța de Paște. Atmosfera de sărbătoare și numeroasele tradiții bine păstrate contribuie la popularitatea acestui loc, devenind una dintre destinațiile europene pe care trebuie neapărat să o vizitezi cu ocazia sărbătorilor.

Obiceiuri bine păstrate

Pe lângă procesiunile religioase cu care te întâmpină Paralia, aici te vei putea bucura de cele mai bune preparate tradiționale. De pe mesele sătenilor nu lipsește friptura de miel sau de ied cu mirodenii, pâinea-cozonac unsă cu miere în mijlocul căreia se pun ouă roșii, vinul și ouzo. În noaptea de Înviere, în piața centrală se strâng toți sătenii pentru a găti la proțap mielul. Acesta este un bun prilej pentru turiști să ia seama la obiceiurile locale grecești, să cânte, să danseze și să se bucure de cele mai spectaculoase focuri de artificii.

După ce iei parte la slujba din duminica Paștelui, te poți bucura de o sesiune la shopping. Vei găsi aici un număr mare de magazine de suveniruri, piețe unde se vând bunătăți locale din pește și fructe de mare, dar și buticuri cu haine, blănuri ori produse cosmetice din ulei de măsline.

Cele mai populare zone din împrejurimi

Paralia Katerini este un bun punct de pornire spre descoperirea unor destinații mai populare precum Meteora, al doilea cel mai mare centru ortodox din Grecia, considerat un loc suspendat între cer și pământ. Mănăstirile ridicate în vârful stâncilor sfidează orice regulă a timpului și surprind călătorul prin arhitectura unică, poziție și liniștea care ți se imprimă în suflet.

Dacă ești pasionat de drumeții poți explora tărâmul zeilor – Muntele Olimp. Poți face trekking sau scrambling în funcție de traseele pe care le alegi.

 

De Mădălina Isar

Oferta Speciala Paste Paralia

Hotel Korali 2* - tarife de la 199 euro/persoana, 4 nopti de care cu demipensiune + masa festiva de Paste, transport autocar, insotitor de grup, vizite la Rila, Meteora si Salonic. Detalii pe www.europatravel.ro, call center 021-9407.   

×
Parteneri
O dronă militară s-ar fi prăbuşit în apropiere de Brăila
x close