Antena 3 CNN Timp liber Turism Descopera cel mai vechi altar din perioada musteriana

Descopera cel mai vechi altar din perioada musteriana

Descopera cel mai vechi altar din perioada musteriana
28 Apr 2014   •   19:41

Viziteaza Muzeul Bardo din Tunis, cel mai vechi si mai important dintre muzeele tunisiene, unde o sa fii surprins de zeci de colectii magnifice care privesc viata si istoria locuitorilor Africii de Nord.

Palatul otoman si mozaicurile romane

In urma cu mai mult de un secol, in incinta Palatului Beylical, era infiintat muzeul Bardo, care a pastrat caracteristicele resedintei domnesti. Construit in secolul al XIII lea, palatul apartinea conducatorului otoman (Bey).

De-a lungul timpului, monumentul a suferit mai multe renovari pentru se extinde din ce in ce mai mult pentru a face fata interesului tot mai crescut al vizitatorilor. Astazi, muzeul este renumit indeosebi pentru o colectie impresionanta de mozaicuri romane foarte bine conservate, pentru artefactele feniciene rare, dar si pentru obiectele islamice din ceramica.

Vestigii faimoase asezate in ordine cronologica

Muzeul Bardo adaposteste mii de obiecte care provin din sapaturile efectuate in intreaga tara in secolele XIX si XX, ele fiind impartite in peste 50 de camere si galerii care ilustreaza diferitele etape ale istoriei Tunisiei, in ordine cronologica.

Muzeul acopera o colectie numeroasa de exponate, adunate in timp, care acopera intreaga existenta a Tunisiei, incepand de la epoca preistorica pana in zilele otomanilor, ajungand pana in epoca moderna. Obiectele adunate din Carthagina, Mahdia si Sousse combina armonios cultura araba veche si noua cu cea romana, si perioada crestina timpurie cu cea islamica si bizantina.

Impreuna cu cei mici porneste intr-o aventura in explorarea istoriei Tunisiei si nu rata cel mai important si mai vechi exponat – „hermaion”, un altar din perioada musteriana, din urma cu peste 40.000 de ani, considerat a fi una dintre cele mai vechi forme de exprimare spirituala umana.

Early Booking Tunisia

Hotel Prima Life Karawan 3* - de la 199 Eur/pers, transport cu avionul, transferuri, 7 nopți cazare cu demipensiune, asistență turistică, agenția Kartago Tours (www.kartagotours.ro), +40 264 504 080

Geanina Ichim

×
Parteneri
Judecătoarea din dosarul lui Vlad Pascu rămâne în funcție! CSM a decis
x close