Antena 3 CNN Timp liber Turism Descoperă fascinantul Orient, în vacanța de vară în Tunisia

Descoperă fascinantul Orient, în vacanța de vară în Tunisia

Descoperă fascinantul Orient, în vacanța de vară în Tunisia
30 Apr 2015   •   16:27
Povești cu cadâne, mituri și legende, case ascunse în subteran, nesfârșitul deșert, plus o frumusețe unica. Tunisia este un adevărat tărâm fermecător, considerat ca fiind cea mai accesibilă “poartă de intrare” în Orient.

Un trecut glorios

Cu o istorie de 3000 de ani, Tunisia a fost dorită de foarte multe popoare de-a lungul timpului, având nenumărate perioade de înflorire. Astăzi, este una dintre cele mai vizitate destinații turistice din lume și totodată, unul din locurile de care este practic imposibil să nu te îndrăgostești la prima vedere. Nu neapărat de zonele istorice sau de obiceiurile locurilor, ci mai ales, de peisajele naturale atipice. Combinația armonioasă dintre istorie, situri arheologice și zonele de lux, cu resorturi modern, îi dau o notă aparte acestei destinații.

Tradițiile tunisienilor sunt unice, vei fi surprins de portul locuitorilor, de ținutele viu colorate și de bunăstarea lor. Dar mai ales, de prietenia cu care ești întâmpinat. Nu vei păși în altă lume, ci într-una special, o combinație între Orient și Occident, între tradiții și modernitate.

Principalele atuuri ale Tunisiei


Plajele tunisiene sunt adesea aglomerate (deși, sunt foarte mari), resorturile presărate pe întreaga linie de coastă sunt gata să le ofere turiștilor facilitățile de care au nevoie. În satele cocoțate în vârf de munte, obiceiurile sunt păstrate cu sfințenie. Dansurile, cântecele, lucratul hainelor, a covoarelor și carpetelor, dar și preparatele gătite după rețete străvechi.

Plantațiile întregi de palmieri și citrici, nesfârșitul deșert, sau casele  troglodiților din Matmata sunt absolut fermecătoare. Descoperă Cartagina cu ale sale vestigii impresionante aflate sub protecția UNESCO, pădurile de plută din Tabarka, impresionantul Colosseum El Jem, dar și lacul sărat  Chott El Jerid, vei fi cucerit cu siguranță!

 

Sejur Tunisia 

Golden Beach 4*- de la 309 euro/persoana, 7 nopti de cazare cu demipensiune, transport cu avionul, transferuri, asistenta turistica. Detalii pe www.besttourism.ro, call center 031/226332

 
 

de Madalina Isar

×
Parteneri
Mircea Badea a dezvăluit cine este modelul său în viaţă
x close