Antena 3 CNN Timp liber Turism Descopera pesterile din Alanya!

Descopera pesterile din Alanya!

Descopera pesterile din Alanya!
15 Iul 2014   •   15:01
Turcia este faimoasa pentru orasele si zonele speciale care atrag turistii gratie frumusetilor unice in lume dar si datorita zonelor istorice deosebite.

Intre Pestera Damlatas si cea Plangatoare

Viziteaza pestera Damlatas in apropiere de plaja Cleopatrei, care te va incanta datorita multimii stalactitelor si stalagmitelor care creeaza un decor impresionant. In acest loc vin foarte multi turisti pentru a se vindeca de diferite boli precum: bronsite, astm si multe altele, datorita nivelului foarte mare de umiditate, precum salinele.

In anul 1948, in timpul lucrarilor la portul Alanya s-a descoperit minunata pestera Damlatas aflata deasupra  nivelului marii, cu o inaltime de aproape 15 metri, si adanca de 30, locul este vizitat atat iarna, cat si vara, iar temperaturile din interior osciland intre 20 si 22 de grade Celsius.

Pestera Plangatoarea este unul dintre cele mai importante obiective turistice in Alanya. Locul este brodat cu stalagmite si stalactite, cu roci si pietre imense, in nuante gri si pamantii fiind vizitata de asemenea pentru proprietatile sale curative in special cele respiratorii.

Nivelul crescut de umiditate creeaza un cadru perfect pentru cei suferinzi, iar imaginile impresionante oferite de rocile gri, decorul sumbru cu stalagmitele in forma de lumanare sunt perfecte pentru cei care iubesc sa faca fotografii. Pestera Plangatoare se afla in vestul Alanyei si se precupune ca stalagmitele dateaza de acum 20 000 de ani.

Plaje si istorie

Daca iubesti sa descoperi zone cu incarcatura istorica in Alanya vei gasi o multime de biserici in stil bizantin. Castele, case memoriale si muzee care sigur te vor incanta. In ceea ce priveste plajele, te vei bucura de nisipul fin si de apele albastre cristaline pe cele mai celebre plaje si anume-Cleopatra, Dalmatas si Keykubad.

Madalina Isar

Sejur Alanya 

Hotel Eftalya Splash 4*- de la 393 euro/persoana, 7 nopti de cazare cu all inclusive, transport cu avionul, transferuri, asistenta turistica. Detalii pe www.besttourism.ro , call center 031/2263325.

 

 

×
Parteneri
Schema mafiei din România. Susţinere de la nivel înalt
x close