Destinaţii ideale pentru vacanţa de Paşte

28 Mar 2017   •   12:23
Destinaţii ideale pentru vacanţa de Paşte  Galerie foto (2) gotravel.ro

Dacă ești încă nehotărât unde să-ți petreci vacanţa de Paşte, portalul turistic „The Week“ recomandă 3 destinaţii turistice în care se păstrează vie tradiţia acestei mari sărbători.

Turiştilor care vor să-şi petreacă vacanţa de Paşte departe de casă, le sunt recomandate 3 destinaţii de poveste, în care încă se păstrează tradiţiile specifice Sărbătorilor Pascale, scrie adevarul.ro. Leonidio, Sevilla sau Florenţa, fiecare din cele trei oraşe vă vor oferi experienţe culturale inedite.

Leonidio, Grecia 
La trei ore de Atena, Leonidio este unul dintre cele mai frumoase locuri în care poţi vedea tradiţiile bogate şi variate de Paşte ale Greciei. Seara, înainte de Duminica Paştelui, localnicii se adună în Piaţa Centrală a oraşului pentru a înălţa mii de lampioane colorate la cer şi pentru a cânta „Christos Anesti“ – „Hristos a înviat“. În săptămânile de dinaintea evenimentului, copiii primesc bani după slujbele bisericeşti în fiecare vineri, pentru a cumpăra cât mai multe lampioane.

Sevilla, Spania
Accentul principal în întreaga Spanie este pus pe „Mos Semana“ – „Săptămâna Sfântă“, care în acest an se desfăşoară în perioada 9-15 aprilie. Mii de oameni se strâng la procesiunile zilnice, mărşăluind pe străzi, cântând versuri despre patimile lui Hristos şi ale Fecioarei Maria şi purtând ramuri de măslini în mâini. „Sosirea Îngerului“ este o tradiţie specifică zonei. Rolul personajului îmbrăcat în înger este de a da jos vălul negru ce acoperă faţa Fecioarei Maria. În timp ce aceste parade variază de la o regiune la alta, Sevilla este cunoscută ca fiind regiunea care marchează în cel mai frumos mod această sărbătoare.

Florenţa, Italia

Este o destinaţie importantă atunci când vine vorba de sărbătorirea Paştelui. Punctul culminant este Duminica Paştelui, când se organizează „Scoppio del Carro“sau „explozia căruţei“. O căruţă veche de 500 de ani este umplută cu focuri de artificii şi purtată pe străzile oraşului de către soldaţi, muzicieni şi bărbaţi îmbrăcaţi în costume din secolul al XV-lea. Când se ajunge la destinaţia finală, Il Duomo de Firenze, arhiepiscopul Florenţei aprinde artificii în formă de porumbel (simbolizând Duhul Sfânt), pornind un spectacol pirotehnic impresionant.

Parteneri
x close