Antena 3 CNN Timp liber Turism Din Tunisia, cu dragoste!

Din Tunisia, cu dragoste!

Din Tunisia, cu dragoste!
30 Apr 2014   •   18:39

Asa cum se intampla peste tot, si in Tunisia oamenii sfintesc locul. Este imposibil sa nu admiri lupta zilnica cu desertul a localnicilor care nu fac altceva decat sa ne inlesneasca noua, turistilor, accesul intr-o zona salbatica, unica in lume.

Dar cum aici dragostea trece prin desert, iata cateva sfaturi de pe care este bine sa le urmati atunci cand veti merge in vacanta in Tunisia:

Nu te grabi sa schimbi banii in aeroport. La receptia fiecarui hotel poti face acest lucru, la un curs destul de bun.

Este bine sa schimbi banii cat mai marunt posibil pentru ca orice negociere la o sesiune de shopping poate sa te lase fara rest, daca nu oferi suma exacta.

Daca alegi sa mergi intr-o excursie optionala, nu iti face griji in privinta apei. La tot pasul, in desert gasesti apa, sucuri si chiar inghetata.

Daca alegi sa faci off- road, cand vei merge cu jeep-ul alege locul din spate mijloc. Este cel mai bun si te fereste de mici accidente, cum ar fi, sa te lovesti cu capul de geamul masinii, cand parcurgi zone mai dificile.

Suveniruri unice luate din desert


Nu cumpara ”flori de desert” din statiuni, asteapta pana ajungi in desert, de unde poti lua cu 1 sau 2 euro cate vrei.

Cumpara tot din desert insectare cu scorpioni. Acasa vei face senzatie cu acest suvenir.

Nu folosi creme, lotiuni de corp sau ulei daca mergi in desert. Pana seara cand ajungi la hotel sa te speli vei arata ca  o stana de piatra.

Nu este deloc recomandat sa mergi in desert cu papuci. Seara nu iti vei mai simti picioare si s-ar putea chiar sa ajungi la hotel fara ei, deoarece ii poti pierde usor prin nisipul fierbinte, asadar, incalta-te adecvat!

Daca vrei sa cumperi tricouri pentru cei dragi ai grija la marimi, la ei 12 înseamnă pentru copii de 12 ani, nu marimea 12.

Incearca fructele suculente de cactus

Roaga soferul autocarului sa opreasa in dreptul vanzatorilor de fructe de cactus. Este pacat sa nu gusti ceva deosebit. Sa le cureți si să le mămânci este chiar distractiv. Este ca și cum ai manca o salata de fructe făcuta din kiwi, para si pepene galben.

Ai mare grija la cămile care, daca nu te musca atunci poate să te scuipe. Pe langa faptul ca este destul de neplacut , saliva lor miroase foarte urat.


Early Booking Tunisia  

Hotel Prima Life Karawan 3* - de la 199 Eur/pers, transport cu avionul, transferuri, 7 nopți cazare cu demipensiune, asistență turistică, agenția Kartago Tours (www.kartagotours.ro),

+40 264 504 080

 

×
Parteneri
Israelul a lansat atacuri puternice în Iran, Irak și Siria
x close