Antena 3 CNN Timp liber Turism Dwejra, de la povesti cu cavaleri la filme cu titani

Dwejra, de la povesti cu cavaleri la filme cu titani

Dwejra, de la povesti cu cavaleri la filme cu titani
15 Apr 2014   •   22:40

 

Frumusetile naturale ale Dwejrei care cer plimbari lungi, iar bogatia si diversitatea ei subacvatica imbie la scufundari. De-a lungul timpului, multe legende s-au legat de aceste taramuri care au fost si inspiratie pentru pictori, scriitori sau regizori.

 

Fungus Rock si Cavalerii Ioaniti

 

Una dinte atractiile naturale ale insulei este Fungus Rock, o stanca inalta de 65 m, de care se leaga o poveste cu cavalerii Ordinului Sf. Ioan. Ea este denumita si „Il-Gebla tal-General”, nume derivat de la unul dintre comandantii cavalerilor ioaniti care a descoperit ciuperca malteza. Aceasta planta rara a fost extrem de apreciata de catre cavaleri, deoarece se credea ca are proprietati medicinale, fiind folosita pentru vindecarea ranilor si ca remediu pentru dizenterie. Pentru a o proteja, cavalerii au blocat accesul la stanca pe care crestea planta (Fungus Rock) si i-au pedepsit dur pe cei care au incercat sa o fure.

 

Azure Window, de la Ciocnirea titanilor pana la Urzeala Tronurilor

Azure Window, arcul stancos format deasupra marii, te indeamna si pe tine sa-ti lasi imaginatia sa zburde ca sa-i dai o semnificatie. Masa uriasa intinsa peste mare parca ii asteapta la intrunire pe zeii cerului si marii, Zeus si Poseidon, sa puna lumea la cale. De altfel, aici chiar a avut loc o inalnire intre titani, in 1981, cand Dwejra a fost platoul de filmare al Clash of the Titans.

Azure Window poate fi admirat si in alt film cu creaturi mitologice, Odiseu (1997), dar si in productii ceva mai recente, cum ar fi Contele de Monte Cristo (2002) sau foarte-apreciatul serial Urzeala Tronurilor.

Dwejra este locul unde mitologia si lengedele copilariei prind viata, asa ca aici ai oportunitatea sa creezi propria poveste cu eroi si aventuri.

 

De Geanina Ichim

 

Early Booking Malta

 

hotel Excelsior 5* - de la 549 euro/pers, transport cu avionul, transferuri, 7 nopți cazare cu mic dejun, asistenta turistica, ofertă aniversară Malta Travel – 15 ani (www.malta.ro), 021/318.59.92

×
Parteneri
E oficial! Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte
x close