Antena 3 CNN Timp liber Turism „E un singur bancomat şi ăla-i gol.” Mărturia unui turist aflat în Grecia. Se teme că nu va mai ajunge acasă

„E un singur bancomat şi ăla-i gol.” Mărturia unui turist aflat în Grecia. Se teme că nu va mai ajunge acasă

„E un singur bancomat şi ăla-i gol.” Mărturia unui turist aflat în Grecia. Se teme că nu va mai ajunge acasă
30 Iun 2015   •   22:13

„Eu şi soţia mea nu ne-am certat niciodată pe tema banilor. Asta până când am ajuns în Grecia şi toate băncile de aici erau închise”, scrie un bărbat aflat în vacanţă în insula grecească Agistri.

Într-un articol postat pe Slate.com, bărbatul spune că se teme că nu va avea suficienţi bani pentru a se întoarce în ţara sa, deoarece singurul bancomat de pe insulă este gol şi nu are de unde să scoată bani. „Ne pare rău, dar momentan nu putem elibera numerar”, este anunţul cu care turistul se confruntă încă de sâmbătă.

Din cauza crizei economice, foarte mulţi turişti şi-au anulat concediile în insula Agistri.

Între timp, criza din Grecia continuă. Membrii Eurogrup au respins propunerea de ultimă oră făcută de guvernul de la Atena de prelungire a termenului de plată scadent în urmă cu puţin timp.

La întâlnirea extraordinară ce a avut loc în această seară grecii au venit cu noi propuneri legate de un plan de reforme, dar nu au spus nimic despre plata datoriilor. Asta după ce preşedintele CE făcuse o ultimă ofertă Atenei, înainte de expirarea programului de ajutor financiar.

În Atena, zeci de mii de greci protestează în faţa Parlamentului şi cer rămânerea ţării în Uniunea Europeană.

×
Subiecte în articol: Grecia criza Grecia
Parteneri
Harta voturilor din Bucureşti. Cât "teren" controlează candidaţii
x close