Antena 3 CNN Timp liber Turism Explorează cele mai populare parcuri din Tenerife

Explorează cele mai populare parcuri din Tenerife

Explorează cele mai populare parcuri din Tenerife
20 Apr 2017   •   14:31
Mai aproape de coasta africană decât de Spania, Tenerife are o climă puternic influențată de zonele deșertice și de vulcanul El Teide, cu ierni blânde și veri calde, fiind perfectă de vizitat pe toată perioada anului.

Supranumită Isla de la eterna primavera, Tenerife este celebră pentru numărul mare de plaje cu nisip auriu adus tocmai din deșertul Sahara, dar și pentru zonele de coastă cu pietricele vulcanice, umbrite de pădurile dese de pini care coboară până la malul Oceanului Atlantic.
Frumusețea contrastantă a insulei atrage ca un magnet peste 5 milioane de vizitatori în fiecare an, dornici de drumeții în zonele sălbatice și de plimbări boeme în parcurile naționale care găzduiesc specii rare de păsări și plante pe cale de dispariție.

Peisaje exotice desprinse din povești

Cel mai popular dintre ele este Parcul Maritim Cesar Manrique, aflat în apropiere de stațiunea Puerto de la Cruz. Zona protejată se întinde pe mai bine de 22.000 metri pătrați și include mai multe piscine naturale formate în urma erupțiilor vulcanice. Pe lângă băile în apă sărată, te poți bucura și de plimbările pe aleile presărate cu opere ale artistului Cesar Manrique, după care a fost numit parcul.

Tenerife se mândrește cu singura junglă tropicală din Europa – Jungle Park, care se întinde între Los Cristianos și Playa de las Americas. Parcul de 7,5 ha cuprinde sute de animale sălbatice, păsări și doi lei albi africani, o specie extrem de rară, în lume numărându-se numai 27 de exemplare. Parcul cuprinde o zonă cu trasee prin junglă, amenajate cu tiroliane, poduri suspendate, obstacole etc.

Cele mai impresionante grădini ale insulei

Una dintre cele mai populare Grădini Botanice din Canare este fără îndoială La Orotava care se întinde pe valea cu același nume, în apropiere de orașul Puerto de la Cruz. Pe suprafața de 20.000 de metri pătrați pot fi observate aproximativ 3000 de specii de plante specifice insulelor Canare, tropicale și subtropicale, grădini de orhidee, bromelii și palmieri.

La fel de spectaculos este Loro Park, care impresionează prin cea mai mare grădină de orhidee de pe insulă și cu cu cel mai mare defileu din Europa. Tot aici, poți vizita cel mai mare adăpost pentru pinguini de pe bătrânul continent, dar și zone special amenajate pentru gorile, maimuțe și urangutani.

 

De Mădălina Isar

Oferte de vacanta Tenerife

Hotel Bahia Flamingo 3*- tarife de la 679 euro/persoana, 7 nopti de cazare cu all inclusive, transport avion, transfer aeroport-hotel-aeroport, asistenta turistica. Detalii pe www.christiantour.ro, sau la telefon 021.270.00.99. 

×
Parteneri
Perioada care se va lua în calcul la pensie. Anunțul ministrului Muncii
x close