Antena 3 Timp liber Turism Francezii, fermecaţi de o mănăstire din România: ""Este o minune în mijlocul pădurii, un loc magic"

Francezii, fermecaţi de o mănăstire din România: ""Este o minune în mijlocul pădurii, un loc magic"

de O.P.    |    22 Iul 2014   •   07:17
Francezii, fermecaţi de o mănăstire din România: ""Este o minune în mijlocul pădurii, un loc magic"

În ediţia de vineri a emisiunii "Le matin du départ", cu Dorothée Barba, de la postul public de radio France Inter (care face parte din Radio France), scriitoarea Lola Lafon vorbeşte despre vizita sa în România, precizând că a fost în Oneşti - oraşul natal al Nadiei Comăneci, dar a reuşit să viziteze şi Mănăstirea Voroneţ din nordul României, despre care spune că este "o minune în mijlocul pădurii".

Conform înregistrării emisiunii, care a fost publicată pe site-ul franceinter.fr, scriitoarea aminteşte că frescele Mănăstirii Voroneţ sunt atât de frumoase, încât o nuanţă de albastru a fost numită după culoarea lor, "albastru de Voroneţ".

Deşi Lola Lafon nu este o persoană credincioasă, aceasta a fost impresionată de harul acestui loc, pe care îl găseşte "pur şi simplu magic", se arată pe site-ul franceinter. fr.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close