Antena 3 CNN Timp liber Turism Gran Canaria, insula unde shoppingul este o adevărată terapie pentru turiști

Gran Canaria, insula unde shoppingul este o adevărată terapie pentru turiști

Gran Canaria, insula unde shoppingul este o adevărată terapie pentru turiști
13 Apr 2017   •   16:11
 Imaginează-ți un imens centru duty free  de unde poți achiziționa produse la tarife foarte mici ... cam așa este Gran Canaria, pentru că vizitatorii au oportunitatea de a cumpăra de aici produse scutite de taxe. Datorită acestui lucru, exotica insulă spaniolă se află în topul destinațiilor preferate de turiștii pasionați de shopping.

Obiecte lucrate manual

Gran Canaria abundă în centre de cumpărături, malluri și buticurile elegante, alături de tarabe ale comercialilor ambulanți și piețe tradiționale organizate în fiecare săptămână în marile orașe. Cele mai căutate produse tradiționale sunt coșurile împletite manual din frunze de bananier, dar și pălăriile de paie cu modele florale.

Dacă iubești produsele de tip unicat vei găsi la comercianții de pe stradă vase din lut confecționate și pictate manual, alături de broderii fine pentru care femeile de la sat alocă chiar și 2,3 ani pentru o singură piesă vestimentară complexă. De pe insulă nu lipsesc parfumeriile, magazinele de cosmetice naturale sau cele de bijuterii ale designerilor faimoși, de unde poți pleca cu un inel decorat cu scoici sau cercei cu perle naturale.

Descoperă piețele tradiționale!

Cele mai numeroase centre de cumpărături se găsesc în capitala  Las Palmas de Gran Canaria. În case ridicate în perioada coloniștilor din centrul istoric al orașului, s-au deschis diverse buticuri cochete sau localuri tradiționale. În această zonă se întinde Calle Triana, o întreagă stradă comercială care ascunde magazine, tarabe și localuri de noapte fiind totodată și cea mai vibrantă arteră din oraș, luată cu asalt de turiștii din toată lumea. 

Gran Canaria este renumită și pentru magazinele de lux ale marilor designeri spanioli, iar dacă vrei să achiziționezi obiecte vestimentare sau parfumuri scumpe, mergi pe strada Mesa y Lopez.

În orașele din nordul insulei se organizează în fiecare săptămână piețe de produse tradiționale unde se vând de la pește, fructe de mare, brânzeturi până la fructe și legume proaspete sau bunătăți culinare specifice locului, ori obiecte de artizanat, așa că nu ar trebui să le ratezi.

 

De Mădălina Isar

Oferte de vacanta Gran Canaria

Hotel Solana Apartamentos – tarife de la 505 euro/persoana, 7 nopti de cazare fara masa, transport avion, transfer aeroport-hotel-aeroport, asistenta turistica. Detalii pe www.christiantour.ro, sau la telefon 021.270.00.99. 

×
Parteneri
Tzancă Uraganu, Florin Salam şi multă poliţie la priveghiul de la Iasi
x close