Antena 3 CNN Timp liber Turism Kefalonia, vedeta insulelor grecești

Kefalonia, vedeta insulelor grecești

Kefalonia, vedeta insulelor grecești
27 Apr 2017   •   16:02
După ce s-a filmat aici blockbusterul Captain Corelli’s Mandolin, Kefalonia a devenit cunoscută în toată lumea pentru peisajele dramatice întregite de munții falnici cu păduri de pini pitici, și plajele lungi din pietricele argintii.

Descoperă Kefalonia prin Europa Travel!

Cel mai mare turoperator low-cost din țară te întâmpină cu cele mai mici tarife la pachetele de vacanță pentru insula Kefalonia. Europa Travel este singurul turoperator din România care a introdus sejururile de 6 nopți pentru vacanțele cu autocarul în Grecia, oferind turiștilor posibilitatea de a se bucura de condiții excelente de cazare și transport, la cele mai mici prețuri de pe piața de turism.

Kefalonia, cea mai mare insulă din Marea Ionică și una dintre cele mai frumoase din Europa, este mai puțin comercială decât vecinele sale Corfu sau Zakynthos, păstrând intacte sate de munte tradiționale unde se mănâncă autentic după rețete vechi de generații. Mierea de pin sau uleiul de măsline sunt încă preparatele simbol ale insulei, pe care le poți degusta la tavernele de pe malul mării ori în așezările montane.

Myrtos, plaja simbol a insulei

Dacă ești în căutarea locurilor celebre, unde s-au turnat diverse scene din filmul care i-a avut ca protagoniști pe frumoasa Penelope Cruz și Nicolas Cage, descoperă plaja Myrtos. Aceasta este totodată și preferata vedetelor internaționale precum Sarah Jessica Parker, Jon Bon Jovi, Madonna sau Nicole Kidman. Myrtos a fost votată una dintre cele mai frumoase plaje din lume, grație pietricelelor mici albe din marmură, a turcoazului mării și a dealurilor înverzite, care compun un cadru de vis

Una dintre cele mai spectaculoase peșteri din lume

Kefalonia se mândrește cu foarte multe locuri spectaculoase, iar lacul Melissani este fără îndoială simbolul insulei grecești. Grota albastră a fost inclusă într-un top al celor mai spectaculoase peșteri cu lac subteran din întreaga lume. Melissani are un lac cu apă salmastră (combinație de apă dulce cu apă sărată) și a fost descoperită cu zeci de ani în urmă, când acoperișul grotei s-a surpat în urma unui cutremur ce a devastat aproape în totalitate întreaga insulă. În zilele senine când razele soarelui pătrund printre crăpături, apa lacului prinde nuanțe liliachii, de unde și-au primit supranumele de Peștera Violet.

În imediata apropiere de Melissani interconectată cu lacul este Grota Drogarati, celebră pentru peisajele spectaculoase pline de stalagmite și stalactite. În caverna imensă se organizează adesea concerte de muzică simfonică de 15 minute, datorită faptului că sălile au o acustică foarte bună.

 

De Mădălina Isar

Oferte Speciale Sejur Kefalonia

Hotel Kalypso 2* - tarife de la 183 euro + 329 lei/persoana, 6 nopti de cazare cu mic dejun, transport autocar, asistenta turistica. Detalii pe www.europatravel.ro, call center 021-9407.   

×
Parteneri
Cu cât vor fi penalizați românii care se pensionează anticipat
x close