Antena 3 CNN Timp liber Turism Locuri malteze, parte a Patrimoniului UNESCO

Locuri malteze, parte a Patrimoniului UNESCO

Locuri malteze, parte a Patrimoniului UNESCO
29 Mai 2014   •   16:33

Datorita dimensiunilor reduse, insulele malteze sunt considerate a fi una dintre cele mai concentrate zone istorice din lume unde UNESCO a identificat  situri unice, pe care fiecare calator adevarat trebuie sa le bifeze macar o data in viata.

Printre cele mai importante dintre ele sunt lesne de enumerat cateva orase, cum ar fi capitala Valletta, Mdina si Dwejra (insula Gozo), precum si templele megalitice, catacombele si multe alte minuni arhitecturale.

Valletta, Mdina si Dwejra

 Valletta a fost condusa de-a lungul timpului de catre fenicieni, greci, cartaginezi, romani, bizantini, arabi si de  catre Ordinul Cavalerilor Sf. Ioan. Toate aceste experiente si-au adus influentele in orasul care se intinde pe mai putin de un km patrat, astfel ca astazi, intr-o excursie la Valletta, vei putea admira un numar impresionant de 320 de monumente, fiecare cu istoria si cu frumusetea sa.

Mdina, „orasul tacerii”  este renumit printre turisti datorita patrimoniului sau bogat in biserici si palate construit in stil baroc, in timp ce Dwejra uimeste printr-un habitat divers, fauna salbatica si peisaje marine pitoresti.

Monumente istorice impresionante

Insulele Malta si Gozo adapostesc sapte temple megalitice, fiecare dezvoltat individual. Viziteaza cele doua temple gigantice din Gozo, Ggantija, ce-si au originile inca din epoca bronzului, si nu rata celelalte capodopere arhitecturale unice din Malta, templele Hagar Qim, Mnajdra si Tarxien si complexele Ta’Hagrat si Skorba.

Malta ocupa locul patru in randul monumentelor paleocrestine din regiunea mediteraneana, dupa Italia, Israel si Maghreb. O concentratie importanta de catacombe se gaseste in orasul Rabat si in zonele rurale inconjuratoare.

Geanina Ichim

Sejur Malta 

Hotel Excelsior 5* - de la 549 euro/pers, transport cu avionul, transferuri, 7 nopți cazare cu mic dejun, asistenta turistica, ofertă aniversară Malta Travel– 15 ani (www.malta.ro), call center 021/318.59.92

 

×
Parteneri
Avertizare ANM: Ninsori însemnate în 14 judeţe din ţară
x close