Antena 3 CNN Timp liber Turism Locuri secrete din Tenerife, pe care trebuie să le descoperi

Locuri secrete din Tenerife, pe care trebuie să le descoperi

Locuri secrete din Tenerife, pe care trebuie să le descoperi
03 Mai 2017   •   13:28
 Mai bine de 5 milioane de turiști tranzitează insula Tenerife în fiecare an. Cei mai mulți dintre ei vin cu o idee de vacanță stabilită cu mult înainte de a ajunge pe acest tărâm al primăverii: relaxare pe plajele cu nisip negru ori auriu, și nesfârșite băi în golfuri turcoaz.

Tenerife reprezintă mai mult decât o simplă escapadă de relaxare la mare, aici se găsesc sate pitorești unde tradițiile au fost păstrate intacte, trasee montane de drumeții, singura junglă tropicală din Europa, peșteri fascinante și parcuri naturale care te încântă cu ale lor peisaje.

Dacă ți-ai propus să descoperi Tenerife în această vară, nu rata locurile autentice ale insulei!

Pe partea de vest a insulei se întinde un mic oraș de coastă foarte liniștit dar extrem de spectaculos prin peisaje. Los Gigantes are o plajă din nisip negru precum abanosul, iar golful cu ape cristaline pline de recife de corali, adăpostesc o serie de formațiuni stâncoase de la care orașul și-a primit și numele.

Pe vremurii, localnicii le-au denumit Muralla del Infierno așa numitul zid al infernului, din cauza peretelui negru ce le venea de hac pescarilor care plecau pe mare. Astăzi, Muralla del Infierno este cea mai fotografiată atracție naturală a locului, așa că trebuie să o imortalizezi neapărat, odată ajuns aici.

Un alt loc interesant din punct de vedere peisagistic este Icod de los Vinos pentru arborii din specia ”Savia Roja”. Unele legende vorbesc că Tenerife a fost insula dragonilor, care au dispărut după ce zeii i-au transformat în copaci-dragon. Acest tip de arbore poate fi observat în Parcul Dragonului. Se estimează că are venerabila vârstă de 800 de ani, fiind cel mai vechi din specia sa, astfel că se află pe listele patrimoniului mondial UNESCO.

Cea mai spectaculoasă peșteră

Nu departe de stațiunea Icod de los Vinos, pe drumul Camino los Piquetes se află o serie de grote pe care trebuie neapărat să le vizitezi, mai ales dacă ești pasionat de geologie. Despre Cueva del Viento se spune că este cea mai veche grotă vulcanică din Europa care s-a format la prima erupție a vulcanului Pico Viejo, aflat aproape de El Teide.

Grota ar fi fost descoperită încă de pe vremea aborigenilor guanși, dar până în jurul anului 1776 nu a mai fost făcută nicio referire la acest loc, până când a fost descoperită aproape întâmplător de un grup de cercetători. Cueva del Viento este unul dintre cele mai impresionante locuri naturale de pe insulă, care îți dă impresia că ai călătorit cumva pe lună, datorită peisajelor selenare.

 

De Mădălina Isar

Oferte de vacanta Tenerife

Hotel 4* - tarife de la 390 euro/persoana, 7 nopti de cazare cu pensiune completa, transport avion, transfer aeroport-hotel-aeroport, asistenta turistica. *Taxe de aeroport gratuite! Oferta valabila prin programul Senior Voyage! Detalii pe www.christiantour.ro, sau la telefon 021.270.00.99.

×
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close