Antena 3 CNN Timp liber Turism Maramureș, tărâmul din basmele lui Ispirescu

Maramureș, tărâmul din basmele lui Ispirescu

Maramureș, tărâmul din basmele lui Ispirescu
12 Mai 2017   •   15:30
 Străinii din toată lumea ajung în Maramureș pentru a petrece câteva zile autentice în stil tradițional românesc, deconectați de la tehnologie, departe de agitația marilor orașe,  într-un ținut binecuvântat cu peisaje pitorești și liniște.

Oferte speciale de la Europa Travel

O plimbare cu trăsura pe pajiștile pline de maci, vizitarea muzeelor și a caselor din lemn cu porți impozante și sculpturi florale, regăsirea spiritualității în bisericile istorice parte din patrimoniul UNESCO și degustarea bunătăților tradiționale, sunt doar o parte dintre atracțiile Maramureșului. Lor li se adaugă trasee spectaculoase cu Mocănița pe cele mai frumoase rute montane din Europa, degustări de palincă și taine deslușite ale artei ceramicii și a broderiilor maramureșene, unice în întreaga lume.

Dacă vrei să descoperi cea mai pitorească și frumoasă zonă a României, alege un circuit de poveste de la Europa Travel, cel mai mare turoperator low-cost care și-a extins paleta de destinații turistice, oferind românilor posibilitatea de a alege pachete la tarife imbatabile, de la sejururi, circuite până la city break-uri și pelerinaje atât în România, cât și în Europa, individual, cu autocarul sau avionul. 

Cetăți și mănăstiri devenite simboluri ale țării

Într-un circuit în Maramureș, marca Europa Travel poți bifa pe lângă cele mai frumoase cetăți din țară, și superbele mănăstiri de patrimoniu.

Vei face o scurtă oprire în Sighișoara, orașul vechi din patrimoniul UNESCO este renumit cu pentru casele pastelate și bastioane impozante. Urmând să vizitezi Cetatea Neamț cu zidurile fortificate de apărare care domină orașul, dar și Cetatea de Scaun a Sucevei, fortificată în secolul al XV lea de marele Ștefan cel Mare.

Mănăstirea Voroneț, supranumită și ”Capela Sixtină a Estului” este fără îndoială una dintre cele mai valoroase construcții religioase din România. Edificiul religios este unic datorită frescei ce descrie scene religioase din Judecata de Apoi, de pe fațada de vest, dar și pentru picturile din interior vechi de sute de ani.

La fel de valoroasă este și Mănăstirea Putna, sau ”Ierusalimul Neamului Românesc”, unul dintre cele mai importante centre monahale ortodoxe, dar și cea mai importantă ctitorirea a Voievodului Ștefan cel Mare, ce se găsește în ținutul de poveste al Bucovinei.

 

De Mădălina Isar

Oferta Speciala Circuit Maramures

Tarif redus 799 lei/persoană pentru plecarea din 16.05! 6 nopti de cazare cu mic dejun in hoteluri de 3* si 2*, transport autocar, servicii ghid din partea agentiei. Detalii pe www.europatravel.ro, call center 021-9407.    

×
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu: Eu dorm liniştit că am ajutat pacienţii
x close