Antena 3 CNN Timp liber Turism Minuni ascunse pe insula Thassos

Minuni ascunse pe insula Thassos

Minuni ascunse pe insula Thassos
29 Apr 2016   •   12:27
Cea mai nordică insulă din Marea Egee, Thassos este renumită pentru plajele sale curate, golfurile ascunse de o frumuseţe inegalabilă, cultura şi tradiţiile locale. Descoperă-i locurile ascunse de ochii curioșilor într-un sejur în această vară.

Peisaje magnifice

Thassos poate fi caracterizată foarte bine prin peisajele dominate de munţi magnifici, acoperiţi de o vegetaţie luxuriantă, sate tradiţionale de munte, biserici vechi şi zeci de sanctuare mici, rămăşiţe ale unor aşezări preistorice şi relicve din epoci antice, care fac din această insulă o destinaţie de vacanţă plină de atracţii şi excursii inspirate.

Capitala insulei, Limenas este poziţionată într-un cadru natural care îţi ia ochii prin frumuseţea sa, cu dealuri şi munţi acoperiţi de păduri de pin şi plantaţii de măslini. În plus, în partea din spate a vechiului port din Thassos, vei descoperi cel mai mare sit arheologic, ce mai păstrează încă zidurile ce înconjura cândva oraşul, Acropola, Agora, templul lui Apollo, dar şi câteva ruine speciale.

Spectaculoase plaje ascunse

Una dintre cele mai frumoase şi mai izolate plaje din Thassos, situată pe latura de est a insulei, foarte aproape de Makryammos, este Vathi Beach, un loc extrem de exotic, cu ape turcoaz şi nisip alb şi pietriş, umbrit de copaci. Golful este practic închis, cu excepţia unei mici deschideri de aproximativ 50 metri, care îl face să semene cu o lagună.

O altă minune naturală a insulei este Saliara, cunoscută şi sub numele de „Plaja din Marmură”, datorită nisipului alb şi a pietricelelor albe de pe fundul mării, cu ape alb-albastre ce amintesc de malul unei insule tropicale. Saliara este situată într-un golf mic, retras, cu un aspect uşor sălbatic, care te va introduce într-o altă lume.

Laguna Giola, situată în apropierea satului Astris, este adesea considerată a fi o piscină naturală, datorită rezervorului de apă unică, ce oferă o experienţă de înot minunată, mai ales că peretele de stâncă ce o separă de mare face ca apa să fie mult mai caldă. De altfel, legendele spun că sirenele din mitologie locuiau aici şi atrăgeau marinarii prin cântecele lor frumoase.

 

De Geanina Ichim

Sejur Thassos 

Vila Fhilipos- de la 75 euro/persoana, 7 nopti de cazare fara masa, transport cu autocarul, transferuri, asistenta turistica. Detalii pe www.christiantour.ro,  sau la telefon 021.270.00.99.

×
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close