Antena 3 CNN Timp liber Turism O ţară din Europa, cea mai CURATĂ din lume. "Am numit-o Raiul pe Pământ"

O ţară din Europa, cea mai CURATĂ din lume. "Am numit-o Raiul pe Pământ"

O ţară din Europa, cea mai CURATĂ din lume. "Am numit-o Raiul pe Pământ"
de O.P.    |    26 Mar 2015   •   11:12

Atunci când vine vorba despre curăţenie şi lipsa poluării, România nu se află într-un clasament oficial. Traficul din marile oraşe, dar şi fabricile care aruncă în atmosferă emisii de CO2 fac din ţara noastră o codaşă la acest capitol.

Însă, în Europa există ţări care au făcut din găsirea soluţiilor împotriva poluării un adevărat scop.

Iată care sunt cele mai curate ţări de pe vechiul continent:

Austria
Se află pe locul 8 în topul celor mai curate ţări din Europa. Austriecii au înţeles că împăduririle aduc un plus de sănătate oamenilor şi fac respirabil aerul filtrând poluarea.

Germania
Nemţii au făcut un pariu cu ei înşişi, dorindu-şi foarte mult să intre în topurile "verzi". Au redus drastic cota poluării şi au ajuns să ocupe un onorabil loc şase, la nivel mondial în topurile care analizează curăţenia şi nivelul de trai.

Republica Cehă
Având alături două ţări renumite pentru "curăţenie" - Germania şi Austria - Republica Cehă nu vrea să se lase mai prejos. Ocupă astfel un onorabil loc cinci la nivel mondial.

Elveţia

A fost numită de specialişti "Raiul pe Pământ" datorită condiţiilor de viaţă uimitoare pe care le oferă locuitorilor săi, conform indexului de performanţă în mediu, pe anul 2014. Elveţia este cunoscută ca având cel mai curat aer, cea mai bună apă, dar şi cea mai bună calitate a vieţii, fiind pe locul 1 la nivel european şi mondial.

×
Parteneri
Procesul lui Vlad Pascu a fost amânat. Ar putea fi reluat de la zero
x close