Antena 3 CNN Timp liber Turism Paralia Katerini, perla de la poalele Muntelui Olimp

Paralia Katerini, perla de la poalele Muntelui Olimp

Paralia Katerini, perla de la poalele Muntelui Olimp
21 Apr 2017   •   17:29
 Plajele albe premiate în fiecare an cu Blue Flag, atrag ca un magnet turiștii europeni care aleg să-și petreacă un sejur relaxant în Paralia Katerini, una dintre cele mai pitorești stațiuni din Grecia. Peisajele luxuriante, golfurile de smarald și atmosfera vibrantă sunt doar câteva dintre motivele pentru care Paralia a devenit o populară destinație pentru români.

Paralia Katerini, port și oraș

Paralia este portul grecesc, iar Katerini este orașul, capitală a prefecturii Pieria, care se află la o distanță de doar 4 km de plaja lungă cu nisip fin. De altfel, stațiunea Paralia Katerini se mândrește cu două plaje foarte frumoase, distincte, aflate însă la o distanță atât de mică una de cealaltă încât adesea sunt considerate a fi una singură.

Această zonă atrage foarte mulți turiști pentru frumusețile naturale cu care te așteaptă, dominate de magnificul Munte Olimp, și apele de mici adâncimi, ideale și pentru copii, care se vor bălăci de zor fără nicio grijă. Românii, mai ales, găsesc în Paralia Katerini o destinație foarte apreciată de vacanță, datorită distanței de doar 770 km față de București. 

Atracții speciale în stațiune și în împrejurimi

În Paralia Katerini sunt foarte populare sporturile nautice, așa că momentele de relaxare de pe plajă pot fi îmbinate cu plimbări cu banana pe apele de un turcoaz ireal ale Mării Egee. O altă activitate distractivă de care se va bucura toată familia, este închirierea de karturi la pista Go-Kart, care oferă momente pline de adrenalină.

Parcul din centrul orașului Katerini este una dintre cele mai vestite atracții din oraș, datorită poziției minunate, în primul rând, într-o vale splendidă, cu o vegetație luxuriantă. O plimbare sau un picnic în acest parc ar putea fi o modalitate excelentă de a te relaxa și răcori în zilele fierbinți din timpul sezonului estival. La fel de cunoscută este Biserica Albă - Sfânta Paraskevi, poziționată în capătul promenadei, pe plaja cu nisip fin.

Regiunea Katerini este foarte potrivită și pentru croaziere sau excursii în împrejurimi, cum ar fi cea Muntele Olimp sau în orașul Salonic care este situat la doar 75 km distanță de stațiune.

 

De Geanina Ichim

Oferte Speciale Paralia Katerini

Hotel Korali 2*- tarife de la 329 lei/persoana, 6 nopti de cazare cu mic dejun, transport autocar, asistenta turistica. Detalii pe www.europatravel.ro, call center 021-9407.   

×
Parteneri
Cum va fi vremea în vacanța de Paște și când scăpăm de frig
x close