Antena 3 CNN Timp liber Turism Reguli noi pe litoral: Muzica dată încet şi fără vânzători ambulanţi

Reguli noi pe litoral: Muzica dată încet şi fără vânzători ambulanţi

Reguli noi pe litoral: Muzica dată încet şi fără vânzători ambulanţi
de M.Z.    |    30 Mar 2017   •   17:54

Consilierii locali din comuna Limanu au introdus un set de reguli stricte privind organizarea şi desfăşurarea activităţilor comerciale, fiind vizate în special în staţiunile Vama Veche şi 2 Mai, unde, în acest sezon estival, muzica va fi ascultată mai încet, iar comerţul ambulant va fi interzis.

”Nivelul de zgomot aprobat este de 75 dB pentru saloane fără orchestră, respectiv 90 dB pentru saloane cu orchestră în interior, 70 dB la exterior în cadrul zonei funcţionale şi 65 dB la limita zonei funcţionale”, se arată în regulament. 

Documentul mai cuprinde norme ce reglementează tot ceea ce ţine de unităţile comerciale, de la aspectul acestora, până la program şi tipul de mobilier folosit, care trebuie să fie din de lemn, fier forjat ori plastic de calitate. Cromatica acestuia va fi albastru ultramarin, albastru aquamarin, crem deschis, tonuri de brun de la deschis la închis. Mobilier rustic este acceptat numai în Vama Veche şi tot acolo orarul de funcţionare nu va fi impus, dar cu condiţia respectării normelor de zgomot.

De asemenea, în zonele publice sau cu acces public vor fi interzise activităţile care tulbură liniştea şi ordinea publică, activităţile de cerşetorie, strângere de fonduri şi alte activităţi similare. În zonele pietonale - alee, promenadă etc, este interzis comerţul de mic detaliu, cât şi comerţul de întâmpinare cu articole de plajă, jucării etc, precum şi cu legume sau fructe.

Sursă: Mediafax
×
Subiecte în articol: Vama Veche muzica
Parteneri
Ministrul Agriculturii, prima reacție în scandalul puilor vopsiţi
x close