Antena 3 CNN Timp liber Turism România, în topul destinaţiilor care nu trebuie ratate

România, în topul destinaţiilor care nu trebuie ratate

România, în topul destinaţiilor care nu trebuie ratate
Sursa foto: Foto: pixabay.com
15 Feb 2017   •   15:14

România a ajuns în topul destinaţiilor care nu trebuie ratate. Potrivit jurnaliştilor de la publicaţia britanică The Telegraph, două zone din ţara noastră nu trebuie ratate.

Studiul făcut de jurnaliştii britanici a scos la iveală făptul că turiştii din Regatul Unit renunță la destinaţii precum Franţa sau Spania pentru a vizita Europa de Est. Principalul motiv este costul redus. Topul făcut de publicaţia The Telegraph conţine 25 de locaţii.

România ocupă două locuri din primele zece. Delta Dunării a fost plasată chiar pe locul al doilea. Britanicii descriu Delta drept locul unde Dunărea îşi revarsă sufletul şi unde pelicanii dau nestingheriţi din aripi.

Pe locul al zecelea se află Transfăgărăşanul. Jurnaliştii britanici îl descriu drept o invenţie extraordinară şi curajoasă. Mai mult, chiar îl laudă pe Nicolae Ceauşescu pentru ideea de construit un asemenea drum prin munţi. Jurnaliştii britanici mai spun: "În cazul în care ideea ta de Rai este să conduci pe un drum cu serpentine care se întinde pe 80 de kilometri, atunci Transfăgărășanul este ceea ce cauți"

În topul celor 25 de locuri din Europa de Est, primul loc este ocupat de Capitala Estoniei, Tallinn, capitala Letoniei, Riga, este pe locul al treilea, iar Moscova şi Sankt Petersburg sunt printre primele zece.

×
Parteneri
Cu cât vor fi penalizați românii care se pensionează anticipat
x close