Antena 3 CNN Timp liber Turism Santorini, destinatia indragostitilor

Santorini, destinatia indragostitilor

Santorini, destinatia indragostitilor
28 Mai 2014   •   16:39

Cine iubește marea, iubește și poveștile. Cine iubește poveștile, iubește cărțile. Niciodată nu mi-aș  fi putut imagina că fascinanta Grecie poat fi citită dintr-o privire într-o frumoasă librărie din Santorini. Întotdeauna las un loc pentru o carte în bagajul vacanței mele, însă de data asta a trebuit să las loc pentru un costum de baie, în bagajul vacanței mele plin cu cărți.

Am lăsat loc pentru o carte în bagajul vacanței mele

Fie că vii dinspre larg, fie că o privești de pe uscat, insula Santorini adună laolaltă, într-un peisaj unic, tot ce are mai frumos Grecia. Santorini se numea cândva ,,Kallisti” adică ,,frumos” în greacă. Și într-adevăr, dacă vrei să definești cuvântul ,,frumos”, într-un dictionar al destinațiilor turistice, nu ar trebui decât să adaugi la explicație un singur cuvânt: Santorini.

Această insulă a minunilor este o nesecată sursă de inspirație pentru artiști, fie că sunt pictori, fotografi,ori sculptori. Datorită lor, fie că a vizitat sau nu insula, oricine recunoaște imediat imaginile fantasticelor apusuri de soare din Santorini, ale caselor albe care împânzesc vârfurile stâncilor, ale bisericilor cu acoperișuri albastre care strălucesc deasupra mării.

Este lesne de înțeles de ce Santorini este o destinația ideală pentru cei îndrăgostiți iremediabil de ape limpezi și albastre, de plaje și apusuri dureros de frumoase. Insă indiferent de ce te poartă către această insulă, aici există un loc în care dragostea pentru artă și frumos a dat naștere unui loc încântător, care este, la rândul lui, o sursă de inspirație și revelație pentru oricine iubește cărțile.

Libraria Atlantis Books


Printre casele de un alb strălucitor, terasele efervescente și drumurile pietruite, în mirifica așezare Oia, doi tineri americani, rămași fără nimic de citit în prima lor călătorie în Santorini, s-au hotărât să se mute aici definitive pentru a pune pe picioare o afacere provocatoare atât pentru ei cât și pentru turiștii veniți pe insulă. Seduși iremediabil de frumusețea acestor locuri, când au revenit aici au adus cu ei mii de cărți pe care le-au așezat pe o barcă veche, pe rafturi construite chiar de mâna lor ori în geamantane vechi pe care le-au azvârlit în mijlocul librăriei, pe care au botezat-o Atlantis Books.

Încadrată perfect în peisajul străduțelor înguste din Oia, înțesate cu galerii de artă modernă, buticuri de artizanat și săli de expoziții, micuța librărie a devenit casa celor doi tineri iubitori de carte și de Santorini. Atlantis Books a devenit stilul lor de viață și modul în care au devenit din turișiti gazde ale unui colț de rai.

Carmen Stefan

Early Booking Santorini Grecia 

Hotel Zeus 3* - de la 355 EUR/persoană, transport charter, transferuri, 6 nopți cazare cu mic dejun, asistenta turistica. Detalii pe www.besttourism.ro, call center 031/2263325

×
Parteneri
Mircea Badea a dezvăluit cine este modelul său în viaţă
x close