Antena 3 CNN Timp liber Turism Şase cele mai bizare şi frumoase poduri din lume

Şase cele mai bizare şi frumoase poduri din lume

Şase cele mai bizare şi frumoase poduri din lume
09 Oct 2013   •   11:03

O frumuseţe naturală din India

În loc de cărămizi, mortar sau chiar obişnuitele scânduri din lemn, satul din Cherrapunji, regiunea  Meghalaya, cunoscut şi ca fiind cel mai umed loc din lume, construieşte poduri din rădăcinile copacilor. Tribul local, War-Khasis, a învăţat acum mulţi ani cum poate îmblânzi rădăcinile ficusului şi a-l face să crească într-o anumită direcţie, folosind beţe de bambus. Unele dintre poduri au o lungime mai mare de 30 de metri şi pot suporta cu uşurinţă greutatea a 50 de persoane.




Mergând pe un pod aparte în Ţările de Jos (Netherlands)

În timp ce cele mai multe poduri sunt suspendate deasupra apelor, Podul Scufundat din Fort de Roovere, din apropierea satului Halsteren, este scufundat în ea. Pereţii funcţionează ca un baraj pentru a opri apa iar structura se integrează perfect cu împrejurimile sale, rămânând invizibil de la distanţă.




Podul care se învârte din Londra

Uitaţi de podurile obişnuite. În Londra, podul care se învârte, înalt de 12 metri, foloseşte o tehnică inovatoare. Mişcarea permite bărcilor să ajungă cu uşurinţă din Grand Union Canal, la Paddington Basin. "Balamalele sale din oţel şi lemn se rotesc până când cele două secţiuni se întâlnesc la capătul podului, formând o forma octogonală", a declarat Koen Kas, un antreprenor din Belgia. "În fiecare vineri la prânz, podul efectuează acrobaţiile sale pentru a fi admirat de mulţime".




Un pod care îţi taie respiraţia din Shaharah

Inginerul mecanic Achilleas Vortselas a avut mereu o afecţiune specială pentru podurile de piatra. "Niciun pod modern nu se poate compara în graţie cu podurile tradiţionale din piatră cu arc", a declarat el. "Podurile din piatră pot demostra că de multe ori tenacitatea oamenirii poate depăşi obstacolele fizice, chiar şi cu mijloace tehnice modeste. Shaharah Bridge din Yemen este unul dintre cazurile excepţionale care demostrează asta".




Podul care se întinde spre cer, din Malaezia

Arhitectul Mayur Kanaiya a dat o cu totul altă noţiune faţă de ceea ce înseamnă un pod. Înalt de 125 de metri, Langkawi Sky Bridge din Malaezia, face posibilă trecerea de pe muntele Gunung Mat Cincang la insula Pulau Langkawi. "Puntea podului curbat permite vizitatorilor o experienţă intimă a coronamentului pădurii şi a faunei sălbatice,", a spus Kanaiya.



Podul Rakotz din Germania, o minune a naturii

În general, podurile fac trecerea de la punctul A la punctul B. Cu toate acestea, uneori, ca şi în cazul podului Rakotz în Kromlau din Germania, structura poate transforma peisajul într-o adevărată operă de artă.


×
Subiecte în articol: poduri lume India Londra Yemen Malaezia Germania
Parteneri
Mircea Badea a dezvăluit cine este modelul său în viaţă
x close