Antena 3 CNN Timp liber Turism Top locuri de văzut în Lefkada

Top locuri de văzut în Lefkada

Top locuri de văzut în Lefkada
10 Apr 2017   •   16:09
 Lefkada este una dintre cele mai spectaculoase insule din Marea Ionică, care atrage un număr tot mai mare de turiști în fiecare an datorită plajelor albe mângâiate de ape turcoaz incredibile. Insula cu atmosferă specific venețiană a reușit să păstreze edificii de patrimoniu și să comprime peisaje pitorești care te vor vrăji cu siguranță.

Cele trei plaje desprinse din basm

Lefkada abundă în plaje dintre cele mai diverse ... Unele fâșii de nisip sunt flancate de stânci înalte argintii, altele sunt umbrite de pini și se găsesc în golfuri sălbatice mai puțin cunoscute de turiști. Cele mai renumite plaje sunt Egremni, Porto Katsiki și Kathisma, care se întind pe câțiva km și sunt premiate în fiecare an cu Blue Flag. Cele trei plaje sunt compuse din nisip și prundiș alb, sărutate de ape în nuanțe de albastru luminos, iar pentru a ajunge la ele trebuie să cobori zeci și chiar sute de trepte săpate în munte, însă efortul merită cu desăvârșire.

Agios Nikitas este cel mai pitoresc sat al insulei

O vizită în așezarea autentic grecească Agios Nikitas este aproape obligatorie, mai ales dacă vrei să cunoști obiceiurile locului și să guști din celebrele preparate din pește proaspăt și fructe de mare. Satul de pescari și-a păstrat în stare aproape intactă clădiri de patrimoniu cu arhitectură specifică perioadei venețiene cu fațade colorate în nuanțe pastel, ridicate în formă de amfiteatru și cuibărite într-o pădure de măslini și pini. Oprește-te la o tavernă pe malul mării pentru a încerca plăcinta cu ton și feta pe grătar.

Nidri, orașul cu două cascade spectaculoase

Cea mai modernă dintre stațiunile insulei este plină de bijuterii ale naturii. Nidri uimește prin viața de noapte fulminantă și prin posibilitățile nenumărate de petrecere a timpului liber, fie că vorbim de plimbări romantice în portul cosmopolit, relaxare pe plajele idilice sau porturi nautice în golfurile cu ape cristal. O vizită în Nidri trebuie să includă și un tur al cascadelor Dimossari, aflate în imediata apropiere.

 

De Mădălina Isar

Oferte Speciale Sejur Lefkada

Hotel Posidonio 3* - tarife de la 184 euro + 329 lei/persoana, 6 nopti de cazare cu mic dejun, transport autocar, asistenta turistica. Detalii pe www.europatravel.ro, call center 021-9407.   

×
Parteneri
Schimbări majore la școlile de șoferi!
x close