Antena 3 CNN Timp liber Turism Un tânăr din România a vizitat șase țări cu doar 125 de euro

Un tânăr din România a vizitat șase țări cu doar 125 de euro

Un tânăr din România a vizitat șase țări cu doar 125 de euro
02 Oct 2016   •   16:49

Aventura unui tânăr din Covasna demonstrează că poți călători mult și cu bani puțini. Studentul a vizitat șase țări cu doar 125 de euro de persoană. Bugetul a inclus chiar și un zbor neprevăzut cu avionul.

Timp de 18 zile, Daniel Bulai a vizitat, împreună cu iubita sa, 10 mari orașe europene. ”Periplul” său european a început în Ungaria, la Debrețin și a ajuns până la Berlin. A străbătut aproape 2000 de kilometri, făcând autostopul. A dormit în gazdă și uneori în parcuri sau parcări, relatează Covasnamedia.ro

Daniel Bulai a povestit că ideea năstrușnică i-a venit, după ce un prieten de-ai săi a făcut o astfel de călătorie până în Norvegia, în urmă cu mai mulți ani. Dornic de aventură, studentul din Covasna a dat curs provocării.

„A fost tot cam aşa, două săptămâni şi jumătate, 17-18 zile cam aşa şi am făcut tot în jurul a 2.000 de kilometri, cu acelaşi buget de 100 de euro. Atunci au fost patru ţări: Ungaria, Croaţia, Slovenia şi Italia. Am folosit tot couchsurfing.com (site prin care poți obține cazare gratuită – n.red.) în unele ţări, dar au fost şi situaţii de excepţie, unde am fost în vizită la un prieten, având în vedere că eram în traseu.”, a spus, cu zâmbetul pe buze, Daniel Bulai.

Cel mai mult i-a plăcut la Viena și la Budapesta, unde spune că a avut parte de o experiență multiculturală. Daniel mărturisește că a rămas impresionat de ospitalitatea polonezilor. În schimb, l-a speriat reticența oamenilor din Germania.

A vizitat Debrecen, Budapesta, Bratislava, Viena, Brno, Praga, Wrocław, Poznan, Szczecin şi Berlin.

Interviul integral pe Covasnamedia.ro.

×
Subiecte în articol: Covasna
Parteneri
Termoenergetica opreşte apa caldă în 100 de blocuri din Bucureşti
x close