Antena 3 CNN Timp liber Turism Vacanță de 1 Mai în Thassos

Vacanță de 1 Mai în Thassos

Vacanță de 1 Mai în Thassos
04 Apr 2017   •   16:37
 Orice sărbătoare este un bun prilej să descoperi locuri noi care te vor încânta prin autenticitatea și peisaje luxuriante. Thassos, insula de smarald a Greciei, este ideală de explorat în vacanța de 1 Mai, când au loc unele dintre cele mai colorate festivaluri ale primăverii, iar temperaturile sunt perfecte pentru relaxare la plajă.  

Descoperă cele mai frumoase fâșii de nisip

Verde și tradițională, Thassos se laudă cu o mulțime de plaje paradisiace, unele sunt compuse din mici pietricele din marmură precum boabele de orez, altele au cel mai fin nisip auriu din câte ai văzut ... Cea mai vizitată este Marble Beach, inclusă într-un top al celor mai frumoase plaje din Grecia. Printre favoritele turiștilor se numără Golden Beach cu nisip auriu și ape smarald, dar și Paradise Beach înconjurată de vegetație mediteraneană.

Așezări tradiționale pe care nu trebuie să le ratezi

Potrivit mitologiei grecești, Thassos era preferata zeilor pentru vinurile sale bune și parfumate, chiar și astăzi insula este renumită pentru podgoriile sale vaste. Explorează viața de la sat, cu drumuri pavate și dealuri acoperite cu plantații de măslini, viță de vie și lămâi. Cea mai frumoasă așezare este Theologos (Cuvântul lui Dumnezeu), cu case mici din piatră, acoperișuri din țiglă și străzi strâmte din pietre de mare perfect șlefuite de vreme.

Dacă te pasionează istoria, pe insulă vei putea observa o mulțime de rămășite medievale. În capitala Limenas se află cea mai importantă structură din Thassos – Agora Antica, care cuprinde ruinele ale unor temple dedicate zeilor Artemis, Zeus şi Theagenes, dar și sanctuare închinate lui Dionysos și Poseidon. Aproape de portul orașului, se află Teatrul Antic, structură care datează din secolul IV Î.Hr, și unde au loc o mulțime de evenimente culturale și festivaluri interesante.

Thassos este un paradis al gurmanzilor

O escapadă în Thassos cu prilejul vacanței de 1 Mai, este ideală pentru orice gurmand. Poți încerca aici celebrele vinete cu ulei de măsline, feta pe grătar, gyros sau souvlaki. Cele mai apreciate delicii culinare rămân fructele de mare gătite în mai multe feluri (caracatiță pe grătar cu sos de lămâie, paste cu midii si suc de roșii, inele de calamar), și pește în crustă de sare.

 

De Mădălina Isar

Oferte Speciale Grecia 1 Mai

Sejur Thassos - Captain’s Beach Luxury Apartments 1*- tarife de la 57 euro/persoana, 3 nopti de cazare fara masa, transport individual. *Early Booking: Oferta valabila pentru rezervari emise si achitate 100% pana la 30.04.2017. Detalii pe www.europatravel.ro, call center 021-9407.   

×
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu a anunţat că nu se retrage din cursă
x close