Antena 3 CNN Timp liber Turism Vacanta pe planeta lui Anakin Skywalker

Vacanta pe planeta lui Anakin Skywalker

Vacanta pe planeta lui Anakin Skywalker
14 Apr 2014   •   19:00

 

Anakin si Luke Skywalker. Planeta-mama. Tatooine. Razboiul Stelelor. Daca „te-am avut” inca de la primul cuvant, atunci am o veste grozava pentru tine: ai ocazia sa vizitezi planeta-mama a lui Anakin si chiar sa dormi in casa lui Luke fara prea mare efort, ba dimpotriva, cu foarte multe beneficii. In Tunisia se afla toate raspunsurile tale, pentru ca galaxiile pe care le credeai atat de indepartate iti sunt de fapt foarte accesibile.

 

Insula Djerba si Tozeur

Insula Djerba este cunoscuta pentru statiunile sale moderne si pentru plajele intinse, insa adevaratii fani ai seriei Star Wars vor fi interesati sa afli ca aici gasesc Schitul lui Ben si Toshi Station. Primul dintre ele, care in episodul IV este casa lui Obi-Wan Kenobi, este folosit de pescari ca depozit. Al doilea obiectiv galactic, situat la cativa km de care lui Ben, este de fapt templul Sidi Jemour.

Tozeur, un oras-oaza din Tunisia, este cunoscut pentru sutele de mii de palmieri. De aici, poti explora Sahara pe camila ca sa ajuti la Chott el-Djerid, un lac sarat, unde cel mai probabil vei da de Fata Morgana. Dar si de casa lui Luke Skywalker, Lars homestead, un mic iglu in mijlocul pustietatii. Apusul soarelui este momentul cel mai prielnic sa te afli aici, pentru ca micul iglu, singura structura din apropiere, alaturi de nisipul desertului si de cerul albastru, iti va oferi o priveliste spectaculoasa.

 

Mos Espa, Medenine si Matmata

Mos Espa este un oras construit din nimic in mijlocul desertului, iar la 6 km de aici se afla Oung Jmel sau piatra in forma de cap de camila, unde a aterizat Darth Maul pe Tatooine. La Sidi Bouhel sau Star Wars Canyon, un defileu ingust si inalt de stanci, Luke a fost atacat de Tusken Raiders si s-a intalnit pentru prima data cu Obi-Wan Kenobi.

Orasul Medenine reprezinta chiar planeta Tatooine, unde punctul de atractie este Ksar Ouled Soltane, un vechi hambar fortificat. Excursia pe urmele eroilor din Razboiul Stelelor nu se poate incheia mai bine decat in Matmata, unde ai ocazia sa dormi in casa lui Luke, devenita acum un hotel foarte accesibil, intre 10 si 18 dolari pe noapte.

Fanii Star Wars vor trai prin aceasta excursie aventura vietii lor care va fi, cum ar spune cunoscatorii, „laser, frate!”.

de Geanina Ichim


 

 

Early Booking Tunisia

Hotel Prima Life Karawan 3* - de la 199 Eur/pers, transport cu avionul, transferuri, 7 nopți cazare cu demipensiune, asistență turistică, agenția Kartago Tours (www.kartagotours.ro),

+40 264 504 080

 

 

 

×
Parteneri
Firea și Burduja sunt noii candidați la Primăria Capitalei
x close