Antena 3 CNN Timp liber Turism Veliko Tarnovo, capitala medievală și pitorească a Bulgariei

Veliko Tarnovo, capitala medievală și pitorească a Bulgariei

Veliko Tarnovo, capitala medievală și pitorească a Bulgariei
06 Apr 2017   •   13:19
Important centru istoric, cultural și turistic al Bulgariei, orașul Veliko Tarnovo a devenit în ultimii ani, una dintre cele mai populare destinații pentru pelerinaje din Europa. Peisajele pitorești, numărul mare de biserici și atmosfera liniștită, te poartă în vremurile țarilor.

Situri istorice impresionante

Situată la 210 metri deasupra nivelului mării, de-a lungul luxuriantelor dealuri Sveta Gora, Tsarevets și Trapezița, stațiunea Veliko Tarnovo găzduiește o seamă de monumente culturale de o însemnată importanță națională. Vestigiile de pe dealul Tsarevets, de exemplu, datează încă dinainte de epoca bronzului, primele așezări de aici fiind locuite de traci. Splendida cetate, fostă reședință a țarilor bulgari, îți oferă priveliști minunate asupra împrejurimilor.

Simbol important al Bulgariei, orașul Veliko Tarnovo se numără printre cele mai vizitate destinații turistice din Europa de Est și oferă o zonă în continuă dezvoltare, pornind de la o bază stabilă, cu resursele naturale impresionante. Fiind un bun bogat cu relicve istorice bine conservate, biserici medievale și atmosfera unică oferită de meșteșugarii locali care continuă să păstreze tradițiile și obiceiurile locului.

De la tradiție la cosmopolit

Turiștii care ajung în Veliko Târnovo sunt atrași de locurile istorice și de bisericile sculptate în pereții canionului. O mare atracție o reprezintă apele termale din apropierea satului Voneshta Voda, unde turismul s-a dezvoltat tot mai mult, pentru a le oferi călătorilor toate condițiile pentru a petrece clipe memorabile și pentru a se întoarce cu plăcere pe aceste meleaguri.

Pe lângă turul bisericilor din Veliko Târnovo, descoperă și stațiunea Constantin și Elena, care găzduiește o frumoasă biserică ce poartă același hram, ridicată în secolul XVIII și apreciată pentru unicitatea sa în Europa, reprezentată prin izvorul care se găsește chiar în altarul bisericii.

 

De Geanina Ichim

Oferta Speciala Pelerinaj Veliko Tarnovo

Tarif: de la 315 lei/persoana, 1 noapte de cazare cu mic dejun la hotel de 2*-3*, transport autocar, insotitor de grup. Detalii pe www.europatravel.ro, call center 021-9407.   

×
Parteneri
Sondajul care lămureşte mascarada politică
x close