Antena 3 CNN Timp liber Turism Veneția – unul dintre cele mai frumoase orașe ale lumii

Veneția – unul dintre cele mai frumoase orașe ale lumii

Veneția – unul dintre cele mai frumoase orașe ale lumii
06 Mar 2017   •   16:16
Încă din cele mai vechi timpuri, Veneția a fost o sursă de inspirație pentru numeroși artiști ai lumii printre care si pictorii Canaletto, Guardi sau Turner. Construit pe câteva insule și plutind pe apele unei lagune, orașul italian este o realizare artistică unică aflat în patrimoniul UNESCO, care găzduiește numeroase construcții și catedrale baroce somptuoase.

Dacă ajungi în acest an în orașul împărțit pe canale, trebuie neapărat să bifezi cele mai populare dintre obiectivele turistice pe care le găzduiește, și bineînțeles, să faci o plimbare cu gondola.

Marele Canal al Veneției

Cel mai mare dintre canalele orașului italian măsoară aproape 4 km lungime și are forma unui ”S” în oglindă, șerpuind pe lângă palatele și casele baroce ce datează din perioada secolelor XIII- XVIII. Chiar dacă este zona cea mai colorată din punct de vedere arhitectural, alege o plimbare cu gondola pe canalele mai strâmte pentru a evita aglomerația și a te bucura de peisajele unice. 

Palatul Dogilor – un exemplu magnific de artă gotică venețiană

Veneția nu este doar despre romantism, carnavaluri și plimbări pe canale. Este orașul împânzit de construcții de epocă care păstrează o arhitetcură somptuoasă realizată cu secole în urmă și case cu fațade pastel. Unul dintre simbolurile orașului este Palatul Dogilor, ce a fost ridicat pentru prima dată în secolul IX. Aici erau încoronați dogii imediat după slujba ce avea loc la Catedrala San Marco. Palatul păstrează sculpturi și picturi deosebit de importante precum scene din Judecata lui Solomon, reprezentări ale lunilor anului, dar și statuete ce îi înfățișează pe Neptun sau Marte.

San Marco – biserica de aur

Chiesa d'Oro – pe numele său italian, San Marco este cea mai cunoscută catedrală din Veneția, dar și unul dintre cele mai importante exemple de artă bizantină din Europa. Prin stilul său arhitectural ce reflectă opulență, San Marco este un simbol venețian. Atât exteriorul, cât și interiorul edificiului de cult, prezintă mozaicuri fine, marmură policromă și stâlpi decorați cu simboluri realizate din aur, bronz și pietre prețioase. Pe arcada aflată deasupra ușii principale se întinde un mozaic din aur ce prezintă scene din Judecata de Apoi.

 

De Mădălina Isar

Circuit Venetia

Tarife de la 249 euro/persoana, 5 nopti de cazare cu mic dejun la hotel de 2-3*, transport autocar, ghid roman. *Bonus! Croaziera pe Dunare in Budapesta. Detalii pe www.europatravel.ro, call center 021-9407.  

×
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close